Capcanele ratelor cu dobândă zero

Avantajele pe care le conferă ratele „fără dobândă” disponibile pe cardurile de credit se pot transforma în costuri considerabile dacă scăpăm din vedere aspecte ce ţin de plata la scadenţă sau retragere de cash.

 

Dacă vrem să beneficiem pe deplin de avantajele ratelor cu dobândă zero, oferite acum de zece bănci la comercianţi-parteneri şi de alte trei (Millennium, OTP, Banca Românească) oriunde, trebuie să achităm integral ratele şi comisioanele aferente (acolo unde există). În ­SMS-ul de informare transmis către clienţi, unele bănci trec doar minimul de plată, care reprezintă o fracţie din rata fără costuri, şi abia pe e-mail sau prin poştă clienţii sunt informaţi de suma totală de plată aferentă ratelor fără dobândă. Dacă un client achită până la scadenţă doar suma minimă de plată, de 3%-10% din suma utilizată, atunci va ajunge să plătească dobândă la ratele „fără dobândă“.

 

Dacă se întârzie cu plata ratei dincolo de scadenţă, şi nu se achită nici măcar minimul de plată, atunci, de regulă, se va plăti o dobândă penalizatoare plus o dobândă de bază. După achitarea acestor costuri, clienţii revin la ratele cu dobândă zero, dar nu şi la OTP şi Piraeus, unde orice întârziere a plăţii integrale a ratei fără dobândă atrage după sine imposibilitatea revenirii la ratele cu costuri zero. Afla mai mult pe capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here