Încă o porcărie imobiliară marca Chirica! Bloc peste parc, lipit de balcoanele vecinilor

Administrația Chirica vrea să aprobe încă un bloc plombă, între alte blocuri pe un teren care a fost ani de zile spațiu verde @ Se întâmplă pe strada Maior Eremia Popescu nr.33-35, în zona stația Pădurii @ Pe o suprafață de 337 metri firma SC Teomalis SRL, specializată în comercializarea produselor farmaceutice, vrea să ridice un bloc cu o înălțime de 11,5 metri, D+P+1E+M @ Primăria a întocmit proiectul de hotărâre pentru aprobarea PUZ-ului în ciuda opoziției manifestate de locuitorii din zonă prin intermediul Asociației de Proprietari @ Proiectul de hotărâre se află încă în dezbatere publică

Administrația Chirica nu dă doi bani pe mediu, pe spațiile verzi pe confortul urban. Oriunde găsește un așa-zis dezvoltator un petec de pământ chiar și între blocuri,  suprafețe pe care de ani de zile copilașii se jucau prin iarbă, Primăria condusă de Mihai Chirica eliberează autorizația și la scurt timp se ridică o clădire cu multe etaje. Asta în ciuda opoziției manifestate de locatarii blocurilor învecinate. În zona Stația Pădurii din Tudor Vladimirescu, firma Teomalis SRL, specializată în comercializarea de produse farmaceutice, vrea să ridice o clădire de 11,5 metri, între blocurile din zonă pe un petec de pământ de 337 metri. Scandalul durează de 4 ani de când Teomalis și-a manifestat prima dată intenția de a construi această clădire . Asociația de Proprietari bloc 331, care reprezintă blocul cu 4 etaje cel mai apropiat de viitoarea clădire (câțiva metri), a făcut în acești 4 ani zeci de petiții către instituțiile statului, către Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul de Stat în Construcții. asociația de Proprietari a semnalat printre altele faptul că se distruge spațiul verde, zona este înghesuită, nu există suficiente locuri de parcare, iar locatarii blocului 331 nu vor mai avea lumină în apartamente. Asta deoarece viitoarea clădire va fi construită la numai câțiva metri de acest bloc cu 4 etaje.

Statul i-a trimis la plimbare

Instituțiile de stat sesizate de Asociația de Proprietari au trimis numai niște răspunsuri evazive, cu alte cuvinte au pasat pisica la primărie.

„Menționăm că aspectele semnalate de dumnevoastră, dar și deficiențele constatate ca urmare a controlului efectuat prin verificarea condițiilor de elaborare, avizarea documentației urbanistice în faza de PUZ au fost precizate în actul de control și s-au dispus măsuri instituției arhitectului șef, serviciului de urbanism pentru informarea primarului și a secretarului municipiului Iași pentru a analiza și a lua măsurile legale care se impun în scopul  neconformităților constatate la documentația PUZ și apectelor sesizate de petenți”, se arată într-un răspuns primit de Asociația de Proprietari bloc 331 de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

După contestații, au mai redus un nivel

În urmă cu patru ani când ”investitorii” și-au manifestat prima dată intenția de a construi locatarii au fost anunțați că se va construi o clădire D+P+3E. Probabil din cauza nenumăratelor petiții pe care locatarii le-au făcut către instituțiile statului, firma Teomalis a renunțat la un nivel și astfel a și obținut bunăvoința primăriei, de vreme ce, în urmă cu câteva zile, pe 27 aprilie, a fost întomcmit deja proiectul de hotărâre în vederea dezbaterii și aprobării PUZ pentru clădirea cu o înălțime de 11,5 metri, D+P+1E+M.

„Este revoltător ce ni se întâmplă. Noi am crezut că după toate sesizările pe care le-am făcut s-a oprit această construcție. Am aflat că de fapt au mers mai departe și vor să aprobe PUZ-ul. Un bloc nou aici ne sufocă, nu o să mai vedem lumina soarelui din apartamente. Vom continua să contestăm această investiție”, a spus un reprezentant al Asociației de Proprietari.

Bianca CRISTEA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here