Imunitatea parlamentară nu e scut pentru infracțiuni!

Luni, 19 aprilie 2021, Comsia juridică a Senatului nu a reușit dea un raport favorabil în ceea ce privește ridicarea imunității fostului ministru al sănătății, actual senator PSD, Florin Bodog. Au fost 6 voturi pentru, 6 voturi împotrivă și o abținere.

Deși PSD a declarat public va permite DNA-ului începerea urmăririi penale a lui Bodog, colegii acestuia s-au sucit la vot. După cum ne-am obișnuit deja, PSD-ul una spune, alta face.

Consider nimeni nu e mai presus de lege, și dacă există suspiciuni neîndoielnice de încălcare a legii, imunitatea parlamentară nu ar trebui stea drept scut împotriva aflării adevărului și nu ar trebui încurajeze săvârșirea de infracțiuni.

Este inacceptabil modul în care Vlad Voiculescu a fost atacat întimpul mandatului său de ministru al sănătății, sunt inacceptabile moțiunile simple inițiate de parlamentarii PSD împotriva miniștrilor din Coaliția de Guvernare și e de neînțeles ipocrizia cu care acum cenzurează actul de justiție când vine vorba de un fost ministru de-al lor.

Ni se reproșează faptul suntem prea tineri, nu știm noi cum funcționează politica, nu comunicăm eficient; dacă tot suntem specialiști în a analiza activitatea guvernamentală, poate nu ar fi rău analizăm și ce au făcut cei 3 foști miniștri PSD la Ministerul Sănătății.

Poate nu ar trebui uităm atât de repede grozăviile întâmplate la Colectiv sau în 10 august. Poate e momentul lăsați justiția își facă treaba.

Cât timp o mai ascundeți după imunități parlamentare și pile de partid?

Vom vota miercuri în plenul reunit al Parlamentului începerea urmării penale a lui Florin Bodog, iar mica șaradă din Comisia juridică nu va face decât pună într-o lumină proastă în fața alegătorilor.

USRPLUS s-a angajat în a transparentiza procesul legislativ șiîn a lupta pentru o justiție echitabilă pentru toți.

Adevărul trebuie iasă la lumină, iar dacă domnul Bodog este nevinovat, trebuie să-i dăm ocazia o demonstreze în instanța de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here