Imagini horror: Femeie executată de la mică distanță de un terorist Hamas la festivalul de pe 7 octombrie

În urma masacrului din 7 octombrie, în care comandouri Hamas au deschis foc asupra participanților la un festival de muzică în Israel, armata israeliană a difuzat imagini cutremurătoare de pe camere de supraveghere, prezentând momentul în care o femeie este executată de la o distanță mică de către un terorist. Scopul declarat al difuzării acestor imagini este de a evidenția amenințarea reprezentată de acțiunile militante ale Hamas și de a justifica campania continuă a Israelului împotriva acestei organizații.

Videoclipul, postat pe rețelele de socializare, este însoțit de o declarație care subliniază caracterul acestui conflict ca fiind „un război între bine și rău”. Cu toate apelurile la încetarea focului și presiunea internațională crescând, Israel a declarat că va continua campania militară până când consideră că amenințarea reprezentată de Hamas este eradicată.

La finalul videoclipului, în fundal, una dintre femeile urmărite stă ghemuită la pământ, cu un bărbat înarmat lângă ea. Câteva clipe mai târziu, bărbatul înarmat ridică pușca și trage din apropiere în femeia care cade.

Pe fondul acestui conflict, guvernul condus de Hamas în Fâșia Gaza a raportat un bilanț devastator, susținând că peste 13.300 de persoane, inclusiv 5.600 de copii, au fost ucise în atacurile și bombardamentele armatei israeliene. În schimb, Israel subliniază necesitatea de a proteja securitatea națională și afirmă că operațiunile sale sunt justificate.

În replică la atacul surpriză din 7 octombrie, în care au fost uciși și răpiți civili, ministrul apărării israelian, Yoav Gallant, a declarat că teroriștii Hamas au doar două opțiuni: să fie uciși sau să se predea necondiționat. Hamas, pe de altă parte, susține că „nu se teme” și că rezistența lor va continua. Conflictul rămâne un punct fierbinte în regiune, iar escaladarea tensiunilor atrage atenția și preocupările comunității internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here