Ieșeanca Mihaela Popa, noul secretar de stat la Educație. Numirea s-a făcut peste capul lui Costel Alexe

Mihaela Popa a fost numită secretar de stat la Ministerul Educației printr-un ordin semnat de premierul Ludovic Orban fără ca șeful PNL Iași, Costel Alexe, să fie consultat. @ Presa centrală, dar și Mihaela Popa confirmă ruptura dintre Costel Alexe și premierul Ludovic Orban. @”În ceea ce îl privește pe domnul ministru Costel Alexe nu cred că ar avea ceva împotrivă, cunoscând foarte bine expertiza mea(…)”, scrie Mihaela Popa pe Facebook.@”Nu ar fi trebuit să apară nicio problemă și probabil noul secretar de stat ar fi fost deja la muncă dacă baronul de Iași, Costel Alexe, nu ar fi simțit primejdia. El vede numirea fostului senator un atac direct la poziția sa”, relatează stiripesurse.ro

Fostul senator PD-L, Mihaela Popa, a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației. Potrivit informațiilor publicate de presa centrală, numirea Mihaelei Popa s-a făcut la solicitarea ministrului Educației fără ca șeful PNL Iași, Costel Alexe, să fie consultat. Pur și simplu Orban a aprobat solicitarea ministrului Educației, Monica Anisie.

„Un război surd și fără sens a izbucnit în zona educației în cadrul PNL. Ministrul Educației, Monica Anisie, puternic contestată în partid e la cuțite cu baronul PNL de Iași, Costel Alexe, actual ministru al Mediului și candidat al PNL pentru funcția de președinte al CJ Iași. O propunere făcută de ministrul Educației și acceptată de premierul Ludovic Orban a învolburat apele și a dus la un război deschis. (…)Nu ar fi trebuit să apară nici o problemă și probabil noul secretar de stat ar fi fost deja la muncă dacă baronul de Iași, Costel Alexe, nu ar fi simțit primejdia. El vede numirea fostul senator un atac direct la poziția sa și a activat tot o întreagă zonă gri pentru a nu se întâmpla acest lucru.”, scrie stiripesurse.ro

Mihaela Popa a declarat pentru 7IASI că activitatea sa va viza accesarea fondurilor europene de către unitățile școlare: „vreau ca fiecare școală să acceseze direct fonduri europene fără intermediari, ISJ, primării, etc. Nu toate școlile au aceleași nevoi”.

De altfel aceasta a detaliat planurile pe care le are la minister într-o postare pe Facebook:

„Doamna ministru Monica Anisie mi-a propus sa vin in echipa dumneaei cunoscand expertiza mea, dar mai ales rezultatele in domeniul fondurilor europene. Consider ca e un moment zero pentru educatie in atragerea fondurilor europene de catre scoli. De aceea e nevoie de echipe de experti si manageri creativi care sa nu stea cu mana intinsa doar la bugetul statului, ci sa fie capabili sa acceseze finantari externe. E prioritar sa incurajam scolile sa scrie proiecte si sa obtina finantari. Asa a aparut ideea unui post de Secretar de Stat responsabil cu fondurile europene. Domnul Prim-Ministru Ludovic Orban m-a felicitat si mi-a spus ca ma asteapta la munca pentru ca absortia fondurilor europene in educatie e foarte importanta. Consider ca rezultatele Iasului trebuie exportate la nivel national pentru ca scolile noastre sa fie europene si din prisma dotarilor. In ceea ce il priveste pe domnul Ministru Costel Alexe nu cred ca ar avea ceva impotriva, cunoscand foarte bine expertiza mea ca fost europarlamentar si ca vicepresedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene, dar mai ales faptul ca am coordonat si am adus pe locul 1 pe tara in fonduri europene scolile iesene si vasluiene inainte de a intra in politica. Consider ca aceasta perioada trebuie sa reprezinte o oportunitate pentru scoala romaneasca si este necesar ca noi toti sa punem umarul. Mai jos cateva amintiri din perioada in care imposibilul a fost posibil.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here