Iașul, oraș din lumea a treia pentru rețeau Profi. Deșeurile, aruncate pe câmp

Magazinele Profi din Iași sunt acuzate direct de poluarea mediului la Iași @ Astfel, după renovarea unui magazin din Iași, deșeurile rezultate au fost aruncate pur și simplu pe două terenuri aflate la capătul străzii Văleni @ Rețeaua de magazine a fost amendată  cu 30.000 lei

Rețeaua de magazine Profi a poluat mediul la Iași într-o manieră grosolană, trădând astfel o atitudine ce aparține mai degrabă oamenilor fără educație și nu de o companie multinațională care se respectă. Astfel, Profi Room Food Iași a aruncat deșeurile menajere pe un teren aflat la marginea municipiului Iași pe strada Văleni, în Galata. Garda de Mediu a constatat asta în urma unei sesizări și s-a deplasat împreună cu Poliția Locală în data de 13 martie a.c. Ancheta efectuată de Garda de Mediu a scos la lumină faptul că deșeurile provin de la magazinul Profi de pe strada Clopotari iar gunoaiele aruncate aiurea au rezultat după reamenajarea locației respective. Prin mormanele de gunoaie aruncate Garda de Mediu a identificat documente, materiale promoţionale,  rafturi  de  expunere, produse alimentare șuncă, parizer etc). „După compoziţia deşeurilor, a fost concluzionat faptul că acestea provin de la reamenajarea unui spaţiu comercial, fiind identificate şi mai multe categorii   de   deşeuri    care   purtau   inscripţii   identificabile   (documente, materiale promoţionale,  rafturi  de  expunere, etc.,  a fost identificată sursa d   provenienţă  a  acestor  deşeuri  ca  fiind  Magazinul  2048  din strada Clopotari, municipiul Iaşi, aparținând SC Profi Rom Food SRL”, se arată în documentația întocmită de Garda de Mediu după finalizarea anchetei respective.

Profi nu avea nici autorizație de Mediu

Garda de Mediu a amendat Profi cu 3.000 lei și din cauza faptului că magazinul de pe strada Clopotari nu deținea autorizație de mediu. Reprezentanții magazinului au fost chemați la sediul Comisariatului de Mediu fiindu-le solicitat să prezinte și autorizațiile de funcționare. Cu această ocazie s-a constatat căă magazinul din Clopotari funcționa fără autorizație de mediu. Cu toate acestea, Profi Room Food a cerut la Judecătoria Iași anularea procesului verbal de contravenție încheiat de Garda de Mediu susținând că deținea o autorizație de mediu. „În loc să fie prezentată autorizaţia de mediu pentru punctul de lucru  d in str. Clopotari, MUN. Iaşi, societatea a depus imaginea unui număr  de înregistrare de la APM Iaşi, 5087/17.04.2019, deci ulterior primei  invitaţii transmise societății de prezentare cu documente la Garda Națională de Mediu”, au arătat reprezentanții Gărzii de Mediu într-o întâmpinare depusă la dosarul din instanță.

Invocă tot felul de motive

Profi Room Food a invocat în cererea adresată instanței tot felul de motive puerile pentru a obține anularea amenzii. Unul din motivele invocate  se referă la faptul că inspectorul de Mediu nu a precizat ce funcție are mai exact „agentul constatator care a constatat şi sancționat fapta contravenţională prin procesul – verbal seria GNM nr. 15560/23.08.2019, nu a menţionat expres ce funcţie ocupă în cadrul GNM – CJ Iaşi, încălcând dispoziţiild art. 17 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările ulterioare”. De asemenea se mai invocă faptul că în procesul verbal comisarii Gărzii de Mediu nu ar fi scris foarte clar faptele care le sunt imputabile celor de la Profi Room Food și care au dus la aplicarea amenzii mai exact „fapta descrisă fiind prea ambiguă pentru a fi considerată cu o descriere a unei fapte contravenţionale, încălcându-se dispoziţiile art.16 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor”.

Reprezentanții Gărzii de Mediu au arătat însă că susținerile avocaților Profi nu au nici un fundament iar procesul verbal este foarte clar.  „Faţă de cele precizate şi cele constatate, considerăm că aplicarea  sancţiunii  amenzii  contravenţionale,  este  pe  deplin  justificată,  fapt pentru care solicităm instanţei respingerea plângerii contravenţionale         şi menţinerea procesului  – verbal şi a  sancţiunii  aplicate  prin  procesul –verbal”, au mai arătat reprezentanții Gărzii de Mediu în actele depuse la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here