Iaşul mai cumpără 88 de autobuze noi Isuzu. Cost per bucată: 170.000 de euro

Turcii de la Anadolu au fost declaraţi câştigători ai licitaţiei organizate de municipalitate în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pe străzile Iaşului urmând să circule alte 88 de autobuze noi Isuzu Citiport.

Contractul se ridică la peste 15 milioane euro, iar costul unui autobuz este de circa 170.000 euro. Mijloacele de transport care vor fi aduse vor fi identice cu celelalte 4 furnizate deja de Anadolu la Iaşi în cursul anului trecut.

„Astăzi (ieri, n.r.) a început deja constituirea Comisiei în vederea negocierii contractului şi demarării procedurii de furnizare de către Anadolu“, a declarat primarul Mihai Chirica. Primele autobuze ar urma să ajungă la Iaşi în trei luni, iar restul până la sfârşitul acestui an. Autobuzele au norma de poluare Euro 6, o lungime de circa 12 metri şi podea joasă. Capacitatea de transport este de circa 100 de călători, fiecare autobuz având trei uşi de acces. Totodată, mijloacele de transport sunt dotate cu sisteme de supraveghere, e-ticketing, panouri video şi aer condiţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here