IAŞUL DUPĂ POTOP. Răducăneni, Podu Iloaiei, Holboca şi Fântânele – cele mai afectate localităţi

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din comuna Fântânele şi oraşul Podu Iloaiei au raportat o serie de pagube provocate de precipitaţii şi scurgeri de pe versanţi, care au avut loc marţi, 11 iunie. Astfel, în comuna Fântânele au fost afectate cinci podeţe şi 300 de metri de drum comunal, iar în Podu Iloaiei o suprafaţă de 42 de hectare de păşune, informează reprezentanţii Prefecturii Iaşi.

 

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din comunele Răducăneni şi Holboca au raportat pagube produse miercuri, 12 iunie.

 

În localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, precipitaţiile abundente au generat scurgeri de pe versanţi în urma cărora un bărbat de 67 de ani şi-a pierdut viaţa. În aceeaşi localitate au fost afectate zece podeţe, 400 hectare de teren arabil, 20 de hectare de păşune şi 500 metri de drum naţional.

 

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Holboca a comunicat că pe data de 12 iunie, intensificări ale vântului au provocat defecţiuni la reţeaua electrică din localitatea Orzeni. Doi stâlpi au fost rupţi, iar patru familii au rămas fără energie electrică. Furnizarea energiei electrice a fost reluată în seara zilei de 12 iunie.

 

„Toate datele prezentate au fost trimise de la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă. Echipe formate din reprezentanţi ai mai multor instituţii vor verifica fiecare situaţie raportată de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi vor stabili în ce proporţie au fost avariate obiectivele”, a declarat Felix Guzgă, purtătorul de cuvând al Prefecturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here