” Iaşi, oraş rural ” , by primar Mişu Chirica

” Dragnea loveşte Iaşul şi din puşcărie ! „. N-ar fi nici o mirare dacă lingăii din garda PRetoriană a primarului pitic Chirica ar slobozi o asemenea justificare pentru mega-bălăriile din poza alăturată. Mega-bălării aflate într-un loc unde tronează mai tot anul, după cum v-aţi putut convinge citind două articole publicate de ” 7 Iaşi ” iarna care a trecut, articole însoţite de pozele corespunzătoare, ilustrînd aerul de mahala păstorit de primăria tîrgului  : nişte mega-beldii înalte, stufoase şi uscate sau semi-uscate, numai bune să fie ornate cu globuri colorate, ca brad de Crăciun perpetuu ( https://www.7iasi.ro/buruieni-altoite/ , https://www.7iasi.ro/ooo-braand-frumoos-ooo-braand-frumoos-cu-chiricul-tot-verde/ ) .

Poza cu mega-bălăriile verzi e făcută la sfîrşitul lunii mai, iar locul e cel deja consacrat : lîngă trotuarul de sub pasarela auto de la Ţigarete. Adică alături de o stradă ultra-circulată şi la doi paşi de centrul Iaşului. Daa, exact oraşul ăla foarte frumos condus de un primar teribel de gospodar.

Dar poate că astea sînt doar răutăcisme cîrcotitoare, şi iscusitul primar Chirica pregăteşte, de fapt, o mega-lovitură, aplicată în special orgoliului jmecherilor bucureşteni : după modelul Parcului Natural Văcăreşti ( o mini-deltă aflată chiar pe teritoriul capitalei romîneze ), cel mai mare primar pitic din ţară pregăteşte o rezervaţie de mega-buruieni chiar în buricul tîrgului bahluiez. Ceea ce, combinat cu băltoacele cvasi-permanente de pe toloaca respectivă, ar putea constitui un punct de atracţie irezistibil.

Vă daţi seama că toţi cei care au porci ca animale de companie vor umple avioanele charter cu destinaţia Iaşi, doar pentru ca patrupedele lor să se poată bucura de umbra sau de gustul bio al mega-bălăriilor de asfalt, ori de mîlul fin al băltoacelor de pe toloaca urbană ? Mda, nici primarului nu i-ar sta rău la umbra acestor mega-buruieni, deşi, la înălţimea lui, super-beldiile l-ar putea face cam anxios.

În fine, pînă la inaugurarea super-investiţiei turistice ” Toloaca Urbană Mişu Chiri’ Bio Resort & Spa ” , aveţi timp să cumpăraţi apartamente şi terenuri în zonă, cît n-au explodat preţurile. Care-o să fie logo-ul acestei noi plaje Purcica pentru purcei ? Păi, ceva care să amintească de fondatorul ei, primarul pitic Chirica : un purceluş de Guineea. Cu blana în dungi, alb-negre.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here