Harabagiu are valet plătit din bani publici. Șoferul primăriei îi aduce copilul de la școală

Gabriel Harabagiu nu mai este viceprimar, ci un simplu șef de serviciu în Primăria Iași, dar are la poartă șofer plătit din bani publici @ Șoferul Primăriei Iași conduce mașina lui Harabagiu și, în timpul programului, îi aduce copilul de la școală acasă @ Fiica cea mare a lui Harabagiu învață la o școală privată, Colegiul Wurmbrand, care își desfășoară activitatea, deși la Iași cursurile unităților de învățământ au fost suspendate printr-o decizie a CJSU @ Primarii orașelor europene vin la serviciu cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun, dar la Primăria Iași numai șoferii nu au șofer

După ce a pierdut postul de viceprimar, nemaifiind primit pe listele de candidați a niciunui partid, Gabriel Harabagiu a fost numit de cumătrul-primar Mihai Chirica pe un post de șef serviciu din Primăria Iași. Harabagiu conduce un serviciu cu nume pompos, dar fără activitate și utilitate: „relații comunitare și politici publice”.

Harabagiu a moștenit însă și șoferul care l-a slujit în timpul mandatului de viceprimar, șofer pe care îl folosește pe post de valet, deși este angajat al Primăriei Iași, plătit din bani publici.

Costel Ciolacu, unul dintre cei mai vechi șoferi din Primăria Iași, conduce mașina personală a lui Harabagiu, deși acest lucru nu este prevăzut în fișa postului său. În fiecare zi acesta îi aduce copilul de la școală, în timpul serviciului, când ar trebui să lucreze pentru primărie, nu pentru familia Harabagiu.

Fiica cea mare a lui Gabriel Harabagiu învață la Colegiul Wurmbrand, unitate privată de învățământ care își desfășoară activitatea, deși la Iași școlile funcționează doar online, conform hotărârii adoptate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

În fiecare zi, la ora 12.00, șoferul Costel Ciolacu este prezent la poarta colegiului din Bucșinescu. Când copilul iese pe poarta școlii, șoferul coboară din mașină, îi deschide acestuia portiera după care o conduce pe aceasta până la domiciliul familiei Harabagiu din cartierul Dimitrie Cantemir. Culmea, Harabagiu își supraveghează șoferul de pe scaunul din dreapta. Reporterii 7IAȘI au observat că nu este vorba de vreo excepție, acest lucru petrecându-se în fiecare zi.

Oficialii municipalității ieșene promit că vor formula un punct de vedere în zilele care urmează. „Vom analiza cele sesizate și vom emite un răspuns”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Fritz de la Timișoara merge cu bicicleta. Bolojan de la Bihor concediază piloșii

Primarul Mihai Chirica a înțeles taman pe dos modelul Ilie Bolojan, personalitate politică a PNL pe care susține că o admiră. În timp ce Bolojan a anunțat că va concedia piloșii din Consiliul Județean Bihor, la Iași, Mihai Chirica și-a pus cumătrul șef serviciu în Primărie.

În antiteză cu ce se întâmplă la Iași avem exemplul primarului de la Timișoara, Dominic Fritz, care nu doar că a renunțat la mașina de serviciu, un Mercedes achiziționat de o companie municipală, ci și vine la serviciu cu bicicleta.

La Iași, metehnele sunt vechi. Fostul primar Gheorghe Nichita a fost condamnat pentru că a folosit Poliția Locală în interes personal, pentru a-i spiona amanta.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here