Harabagiu a semnat. Blocul mic al lui Boca a crescut mare, fără locuri de parcare

Consilierul PSD Florin Boca, apropiat al primarului Mihai Chirica, a ridicat un bloc cu cinci niveluri într-o zonă de case @ Deși proiectul dispune de doar jumătate din numărul de locuri de parcare necesare, la sfârșitul anului trecut, viceprimarul Gabriel Harabagiu a semnat certificatul de edificare a clădirii, document care-i permite lui Boca să intabuleze construcția

Ca între vecini și colegi de partid! Viceprimarul Gabriel Harabagiu a semnat certificatul de edificare pentru un proiect imobiliar scandalos, un bloc cu cinci niveluri, ridicat de consilierul PSD Florin Boca într-o zonă liniștită de case, pe strada Romană, în Cantemir. Culmea, imobilul se află chiar peste drum de casa în care locuiește viceprimarul Harabagiu. Documentul reprezintă de fapt consfințirea legalității unui bloc cu subsol, parter și trei etaje, construit într-o zonă în care regulamentul de urbanism permite doar locuințe cu parter și cel mult un nivel superior. Cu actul semnat de Harabagiu, firma lui Boca poate intabula construcția.

10 apartamente, 3 „spații tehnice”, doar 6 locuri de parcare

Pe lângă faptul că mastodontul se potrivește ca nuca în perete în peisajul urbanistic al zonei, acesta nu dispune nici de suficiente locuri de parcare. Mai precis , conform certificatului de edificare eliberat pe 21 noiembrie 2019, firma Areal Investement Construct SRL a ridicat pe strada Romană un bloc cu subsol, parter și 3 etaje, 10 apartamente și 3 „unități individuale” – „spații tehnice la subsol”. Însă, este o cutumă a „imobiliarilor” de Bahlui ca spațiile tehnice să fie transformate în apartamente pentru a maximiza profitul.

Blocul, care are o suprafață construită de 486 metri pătrați, dispune însă de doar 6 locuri de parcare, ceea ce contravine tuturor normelor urbanistice, care arată că fiecare apartament trebuie să dispună de cel puțin un loc de parcare.

Autorizație în Cantermir cu PUD în Tătărași și o supraetajare scandaloasă

Areal Construct Invest SRL a primit autorizația pentru ridicarea unui bloc cu două etaje pe strada Romană în mai 2018. Documentul a fost emis în baza unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) vechi de zece ani, dar care fusese realizat pentru un teren situat în celălalt capăt al orașului, pe strada Vasile Lupu, în Tătărași.  După ce 7IAȘI a dezvăluit scandaloasa scamatorie imobiliară, Primăria Iași a dres busuiocul și a anunțat că de fapt este vorba de o „eroare materială”, care a fost strecurată în textul autorizației de construire.

La distanță de un an de zile, în iulie 2019, este emisă o nouă autorizație de construire pentru același imobil prin care se aprobă suplimentarea construcției cu încă un etaj, ajungându-se astfel în situația ca între case să răsară ditamai blocul cu cinci niveluri (subsol, parter și 3 etaje).

Florin Boca a încercat să ascundă faptul că se află în spatele proiectului

La momentul obținerii autorizațiilor de construire, firma Areal Investment Construct SRL era deținută de către Aurel Huțanu, un apropiat al consilierului municipal Florin Boca, iar acesta din urmă a negat orice imnplicare în proiectul imobiliar. Cu toate acestea, 7IAȘI a demonstrat că omul care a decis achiziționarea terenului de pe strada Romană, pe care anterior se afla o casă cu parter, a fost Florin Boca. La distanță de doi ani de zile, Flortin Boca, cel mai bogat consilier local și important jucător imobiliar, a intrat oficial în firma Areal Investement Construct. Ba mai mult, sediul social al societății comerciale a fost mutat într-un apartament de pe șoseaua ștefan cel mare, proprietatea lui Florin Boca.

Tudor LEAHU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here