Hala lui Eiffel şi tichia de mărgăritar

Cică ” Strategia de turism a Iaşului ” a fost întocmită de nişte experţi. Unii chiar de la Facultatea de Geografie  a Universităţii ” Al. I. Cuza „, cică. Iar printre mirobolantele chestii propuse de aceşti magistrali experţi e şi una absolut supercalifragelistică : reconstruirea halei metalice proiectate de Gustave Eiffel, tatăl turnului, pe locul actualei Hale Centrale.

Un mizilic de 8 milioane de euro, din banii primăriei. La ce ar fi bună această măgăoaie de 8 milioane de euro ? La chestii absolut indispensabile pentru Iaşi, care vor duce turismul bahluiez spre noi culmi epocale de civilizaţie şi progres : o cafenea cu băuturi specifice zonei ; o sală de curs pentru somelieri şi bucătari ; un salon de evenimente ; un magazin cu mîncare şi băutură din zonă ; un salon pentru degustare de băuturi din zonă ; un centru de artă gastronomică.

Sincer, citind ce idei minunate au profesorii geografi din dealul Copoului, nici n-am mai căutat să văd cum îi cheamă pe aceşti specialişti în cai verzi pe pereţi, care or fi luat probabil şi ceva bani publici pentru această compunere de clasa a patra. Dar am un sfat pentru ei : băi, savanţii nulii, cînd beţi nişte pahare în plus ori fumaţi ierburi exotice, lăsaţi pentru a doua zi compunerile cu strategii. După moarea de varză, eventual.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here