Hai cu candidatu’, că plânge masa

Zicem noi că-i cald, că aia nu-i bună, că aia curge ori are umflături, dar prin oarece cancelării treaba-i oablă că se pregătesc candidații pentru la anu’. Unde candidați? La primării. Ș-apoi circulă zvonurile-ntr-un hal de zici că mâine-i apocalipsa după PSD și o secat conducta cu primari, că de când s-o ascuțit anticorupția nimeni nu mai poftește cu aprindere la postul de primaș în obște fără garanția protecției față de bau-baul cu trei litere.

Și cine naiba poate garanta așa ceva, că nimic nu mai este ca pe vremea Convenției, de dispăreau făbricile ca puful de păpădie, iar sulul de hârtie inginerică vândut la stat costa de parcă era din aur. La București merge vorba cum că USR și liberalii pun de-un candidat unic care s-o scoată pe Firea din fotoliu, asta dacă nu mai candidează, adică reușește operația și i se scoate și primăria din cap.

Cam tot de același tip ar trebui să fie și catindatul de la noi, dar exclus dom Bodea, pentru că … pentru că și atât. Asta dacă nu se iscă vreo asociație civică de tipul celei ce a sustinut-o de domnișoara de la europarlamentare sau chiar aceeași, ce ar urma să-l ajute să rupă din ceilalți. La voturi. La fel de exclus pe partea asta este și candidatura doamnei Chichirău, care, credem noi, ar avea succes la o recrutare de reporteri de teren pe la vreo televiziune regională, dacă e să judecăm activitatea parlamentară a domniei sale. Pe partea social democrației, este o ceață destul de deasă.

Actualul edil nu credem că prinde partidoiul la loc, pentru simplul motiv că un baron în plus poate scufunda corabia-n Bahlui, chit că mnealui susține că mai are niște procente strașnice. Asta e adevărat, numai că sunt de acu doi ani în urmă. Ar mai putea primi un wildcard pe filiera Fifor, conform principiului corb la corb nu trage preșul, în loc de corb fiind vorba de angajați SIE, dar și asta e sub semnul incertitudinii, date fiind recentele istorii cu bebe milionarul și afacerea Skoda. Dar se va vedea ce ascunde jobenul partidelor, în condițiile în care este o acută criză de cadre. Și-n dreapta (care mai este), și-n stânga (pe care o știm)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here