Grohul Kaizerache schiază pe dealul cimitirului

despre pîntecul nemțoid lăbărțat porcește peste obraz și creier

 

Herr Klaus Viermer von Iohanusdorf, graf de Sibiu și kaizerache de Cotroceni, schiază. Peste bube, răni, morminte, oameni. Alunecă-calm, ca o flatulențâ în frac printre emisferele dorsale, privind cu dispreț la populația asta primitivă, de ciobani și plugari, care cîrtește într-una, nepricepînd ce noroc a avut că niște generali și colonei au decis că varianta cea mai bună pentru turma mioritică e o marionetă nemțoidă, cu ambalaj de Carol întîiul.

Așa că dl graf von Grohănștain schiază, impasibil și nesimțit. Ca un dos burgeresc de Sibiu, care strică aerul într-o țară întreagă, plin de solemnitatea funcției lui de marionet constipat. N-o să-și strice el confortul și liniștea ligheanului de mațe prezidențiale, stăpînindu-și deversarea de nesimțire porcească, doar ca să nu umple țara cu duhoarea mizeriei psihologice emanate de pîntecul lui mental.

Așa că herr groh Iohanus schiază. Ieri au mai murit niște oameni, arși, într-un spital de stat. Din capitală. După ce alți oameni au murit, arși, în alte spitale din țară. În mai multe rînduri. Doar în ultimele luni. Dl groh Iohanus e kaizer-prezident de mai mulți ani. Vreo șase. Ori șaize. Și are ,, guvernul lui ,, de vreun an. Dar vinovați pentru toate sînt ăilalți. Pesediștii. Rușii. Dragnea. Putin. Corcodelul mare de Deltă. Muma Pădurii. Dan Bitman, fi-r-ar mama lui de trădător negaționist, cu inelul lui cu tot ! Cum să-i mai faci dedicație lu’ duamna Scarmen, de ziua nunții, cu melodia unuia ca ăsta …?

Așa că dl groh Iohanus von Dosenberg schiază. Și ne invită și pe noi, binevoitor, să schiem. Păi, și ce dacă ieri au murit ăia, pacienții, arși, într-un mare spital de stat din capitală ? Băi, țeranilor, chiar sînteți proști cu totul ? Ce era să facă dl groh Iohanus von Rectenburg ? Doar nu era să-i păzească el, ca să nu ardă ! Hai, terminați cu propaganda asta rusească !

Cum … ? Nu te duci la distracție cu mortul pe masă ? Băi, țeranilor, asta e la voi, ciobanii primitivi … Ce naiba, mai lăsați odată chestiile astea din vremea lui Burebista …Uite, de-aia nu mai progresați voi … Ăia au murit, gata, mortul de la groapă nu se mai întoarce. Doar nu era să stea mohorît pentru atîta lucru dl groh von Kurlenwald. Ori să rateze schiatul de uikend. Schiat, băăi, primitivilor, nu dat cu sania ! Da’ de un’ să știe țăranu’ ce-i ciocolata … De mașina Van der Groh ați auzit ? Sau Graf, totuna. Hai, valea, circulați, că al’fel vin jandarmii !

Așa că dl groh Iohanus von Dosenștain schiază. În stînga și în dreapta pîrtiei, mormintele se tot adună, zi după zi. Tot dealul e un cimitir, plin cu morți de tot și cu morți încă umblînd. Unii veseli sau chiar bucuroși : am scăpat de ciuma roșie pesedistă, Dragnea e la pușcărie, deci e bine !

Carol întîiul se răsucește în mormînt. Sub schiurile lui Iohanus. La fel și Brătienii, Kogălniceanu și toți cei ale căror oase stau la temelia dealului pe care acum schiază, imperturbabil, grohul von der Kurmanștad. Dar toți ăia sînt niște perimați, niște naționaliști primitivi, dă-i în muterlandul lor de fosile …

Așa că civilizatorul teritoriului romînez și al populației aferente schiază, imperturbabil, cu șapca de la Trump pe cap. Schiază și zîmbește, mulțumit : cîți pot schia, zilnic, într-un cimitir vesel , plin și de morți, și de vii ?

Heil siktir, constipație ambulantă ! Marș în muterlandu’ tău mental de marionetă robotizată !

Lucian Postu

 

Lucian Postu este publicist şi consultant politic, PR & media. A fost corespondent BBC şi Radio Europa Liberă , consultant BBC pentru Republica Moldova şi editorialist al mai multor publicaţii . Foloseşte ortografia recomandată de Institutul de Filologie ” Al. Philippide ” din Iaşi, cu excepția cuvîntului  ” romîn ” și a derivatelor sale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here