Grindina a făcut prăpăd în jdețul Iaşi. Vezi prognoza meteo pana pe 1 iunie

Grindina a făcut ravagii marţi seara în mai multe localităţi din judeţul Iaşi. ANM a anunţat estimarea meteorologică până pe 1 iunie.

O ploaie torenţială s-a pornit din senin, spun localnicii, iar stropii s-au transformat rapid în bucăţi de gheaţă.
Mai multe culturi agricole au fost distruse pe suprafeţe importante, iar câteva animale, aflate pe câmp, au fost rănite.
În unele grădini, părea că a venit iarnă, pentru că, în jur, totul era alb.
În localitatea Cepleniţa, culturile agricole au fost distruse aproape în totalitate de grindină, iar mai multe animale rămase pe câmp au fost rănite de bucăţile mari de gheaţă.
În comună Focuri, grindina a afectat în special pomii fructiferi.
O rupere de nori s-a înregistrat în localitatea Coarnele Caprei, primarul localităţii Laurenţiu Grigoraş susţinând că „există pagube destul de mari”, dar că situaţia este în curs de evaluare.

Judeţul Iaşi a fost aseară, pentru o oră, sub avertizare cod galben de grindină.

În Moldova, după o primă zi călduroasă, cu maxime ce vor atinge, în medie, 29-30 de grade, vremea se va răci treptat, atingând valori maxime de aproximativ 20 de grade în dată de 24 mai, când şi minimele nocturne, în scădere cu circa 5 grade faţă de începutul intervalului, vor fi de 9 grade.

Ulterior, regimul termic va marca o uşoară creştere, în ultimele zile ale intervalului de prognoza urmând a se înregistra temperaturi diurne de până la 22-23 de grade şi nocturne de 11-12 grade.

Vor fi ploi frecvente, mai ales averse, însoţite şi de descărcări electrice, iar cantităţi de apă mai însemnate vor cădea în jurul datei de 23 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here