Google va asculta conversațiile telefonice. Convorbirile vor fi întrerupte în cazul în care AI consideră necesar

Google a anunțat introducerea unor instrumente noi de detectare a escrocheriilor, prin intermediul Inteligenței Artificiale (AI).

Google a anunțat introducerea unor noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi alerte în timp real în timpul convorbirilor telefonice. Aceste instrumente utilizează inteligența artificială pentru a identifica modele de conversație asociate în mod obișnuit cu escrocheriile.

Noile instrumente de detectare a escrocheriilor, dezvăluite la Google I/O 2024, sunt încă în faza de testare. Acestea folosesc inteligența artificială pentru a recunoaște și marca tentativele de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

Avertizări chiar în timpul convorbirilor telefonice

Odată ce AI-ul detectează un posibil scam (n. r. cu sensul de pericol în acest context), utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.

Google oferă exemplul unui „reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă, potrivit ziare.com.

Toate aceste procese se desfășoară pe dispozitiv, asigurând confidențialitatea utilizatorilor

Această funcție nu va fi disponibilă imediat pe Android 15, însă Google promite să ofere mai multe detalii ulterior în acest an.

Google a făcut un pas important cu Android 15, integrând chatbotul său Gemini direct pe dispozitive, fără a necesita o conexiune la cloud.

Totuși, această inovație ridică și întrebări legate de confidențialitate – este acceptabil ca Google să asculte conversațiile telefonice private, chiar și prin intermediul inteligenței artificiale?

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here