Golanul care a desfigurat  un medic in Copou, la un pas sa scape basma curata. Politia si parchetul au dormit 3 ani

Individul care l-a snopit in bataie pe Daniel Rusu, medic anestezist la Institutul Regional de Oncologie in timp ce acesta astepta tramvaiul a fost trimis in judecata dupa aproape 3 ani de la producerea  evenimentului

Ancheta tergiversata nepermis de mult in cazul medicului snopit in bataie in timp ce astepta tramvaiul in statia situata in fata Universitatii Alexandru Ioan Cuza! Desi evenimentul s-a petrecut in urma cu aproape 3 ani, adica pe data de 19 august 2015, abia zilele trecute procurorii ieseni s-au sinchisit sa-l trimita in judecata pe individ, un anume Alexandru Iulian Cosmei. Victima este Daniel Rusu, medic anestezist la Institutul Regional de Oncologie. Alexandru Iulian Cosmei a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente. „Cercetarile pentru infractiunea de lovire sau alte violente au durat mai bine de doi ani si jumatate, insa am reusit sa obtin punerea in miscare a actiunii penale impotriva faptuitorului. In acest caz, am acordat asistenta juridica pro bono. Este o solutie corecta a procurorilor care au intocmit rechizitoriul in acest caz, mai ales pentru ca incidentul s-a petrecut la o ora de varf, in miezul zilei”, a declarat Sandra Gradinariu, avocatul victimei.

Si-a iesit din minti pentru ca nu a auzit claxonul

Dupa cum s-a mai precizat, victima este cadru medical la Institutul de Oncologie si nu gresise cu nimic in acel moment. Daniel Rusu a fost atacat din senin, dupa ce agresorul, care voia sa intre cu masina in parcarea din fata universitatii, a facut o criza de nervi. Acesta din urma incerca sa se strecoare printre oamenii din statia de autobuz, insa medicul vorbea la telefon si nu a auzit sunetul claxonului. Atunci, barbatul a coborat iritat din masina si a inceput sa o loveasca pe victima, pana cand a lasat-o aproape inconstienta la pamant. Daniel Rusu a avut nevoie de zeci de zile de ingrijiri medicale si trei interventii chirurgicale. Medicul anestezist a fost diagnosticat, printre altele, cu fractura cominutiva perete anterior si lateral sinus maxilar drept, fractura orbita dreapta si arcada zigomatica dreapta. Unul dintre martori a sunat la 112 iar dispecerii i-au facut legatura la Sectia II Politie. Socant este ca cei de la Sectia II Politie l-au rugat pe martor sa intrebe victima care era jos intr-o balta  de sange daca vrea sa depuna plangere.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here