Globuri de recunoștință, eveniment caritabil pentru copiii internați la Spitalul ”Sf. Maria” din Iași- FOTO

Mihaela Ivancia, prodecan în cadrul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare din cadrul Universității de Științele Vieții ”Ion Ionescu de la Brad ”(USV) Iași, a organizat ieri un eveniment caritabil destinat copiilor bolnavi de cancer internați la Spitalul de Copii ”Sf. Maria” din Iași.

În deschiderea evenimentului a fost un concert de colinde susținut de „Corul de Clasă” a profesorului Renato Ridiche, format din elevi și foști elevi ai acestuia de la Colegiul Național de artă „Octav Băncilă”, urmat de o prezentare de înaltă ținută academică a profesorului și criticului de artă Petru Bejan despre rolul și locul „frumosului” în viață. Acesta a subliniat că estetica și judecarea frumosului nu poate excede rolul actului artistic în viața socială iar faptul că o persoană își dedică timp pentru a cunoaște felul în care poate realiza frumos devine mult mai important atunci când acest „frumos” este pus în slujba oamenilor. Niște simple obiecte, care pot părea banale la o primă vedere, pot căpăta o valoare deosebită atunci când acestea au destinul de a fi un ajutor în alinarea suferințelor semenilor noștri.

Una dintre voluntarele Asociației Conventus Mirabilis, Lavinia Chihaia a prezentat obiectivele și activitățile susținute de evenimentul caritabil organizat de Mihaela Ivancia:

Prin intermediul Asociației Conventus Mirabilis s-a dorit ameliorarea asistenței medicale ,a pacienților ,copii ,cu diagnostic de cancer. În acest sens sprijinim colectivul medical al secției de Hemato-Oncologie din cadrul Spitalului clinic de urgență pentru copiii ”Sf. Maria” din Iași și desfășurăm diferite activități recreative pentru micuții pacienți internați în cadrul secției.De-a lungul timpului, cu ajutor am dotat de la zero camera de funcționare a aparatului ”Pharma Help”, am susținut activitatea secției cu echipamente medicale, produse   desinfecție, echipamente IT și produse medicale. Așadar, ajutorul din partea Asociației este acordat tuturor pacienților din secția de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spoitalului Sfânta Maria Iași. Prin intermediul diferitelor activități desfășurate încercăm să ameliorăm durerea acestor SuperEroi și de asemenea, să le fim sprijin și părinților! Așadar, Asociația Conventus Mirabilis prin proiectul ”Atelierul de zâmbete” organizează momente recreative în care micuții pacienți iau parte la diferite activități beneficiind de sprijinul nostru,al voluntarilor . De asemenea venim în sprijinul părinților prin organizarea unui ”Grup de sprijin” prin care ne dorim să creăm sub îndrumarea psihologilor un cadru pentru exteriorizarea emoțiilor produse de tratamentul copiilor.  Tot în ideea de a oferi câteva clipe de relaxare, de curând a luat amploare proiectul ”Un strop de tihnă” prin care ne propunem ca prin micul gest de a fi servit cu o ciocolată caldă sau un ceai și o prăjiturică, într-o dimineață de week-end, părinții și copiii aflați pe secția de hemato-oncologie să își găsească puterea de a zâmbi în fața bolii. Și pe final vă îndemnăm să ne fiți alături în desfășurarea tututor activitățile, pentru că împreună suntem și mai puternici”, a spus Lavinia Chihaia.

Gazda evenimentului a fost realizatorul de emisiuni de la Radio Iași, Florin Daminescu care a reușit să susțină licitația pentru globurile puse la vânzare.

Au participat peste 40 de persoane și ca urmare s-au strâns 8.000 de lei, din care peste 6.600 lei din licitația directă pentru globuri, iar restul ca donație pentru cauza umanitară.

Ce merită subliniat este faptul că acest gen de evenimente sunt foarte rare în România, în Iași putem vorbi de o premieră, fiind practic primul astfel de eveniment în istoria evenimentelor caritabile din municipiu.

Vă mulțumesc tuturor celor care ați contribuit la reușita acestui eveniment caritabil, la finalul căruia s-au adunat 8000 lei pe care îi vom depune în contul Asociației Conventus Mirabilis. Felicitări, Lavinia Chihaia, pentru ce faceți cu voluntarii din această asociație pentru micuții bolnavi și pentru părinții lor”, a spus Mihaela Ivancia, organizatorul evenimentului caritabil.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here