GHEORGHE ZAMFIR, in concert LA PALAS

În acest sfârşit de săptămână, iesenii iubitori de cultura pot asista in ansamblul Palas la cateva momente artistice dedicate poetului Grigore Vieru. Sâmbătă, 18 mai 2013, de la ora 18.00, grădina publică a complexului din centrul oraşului va găzdui spectacolul „Taina care mă apără”, din cadrul celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie „Grigore Vieru” Chişinău – Iaşi.

Spectacolul include un concert extraordinar susţinut de naistul Gheorghe Zamfir şi de orchestra sa. Momentul artistic va fi completat cu cântece pe versurile lui Grigore Vieru, interpretate de tenorul Mihai Munteanu, din cadrul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” din Chişinău.

Evenimentul va cuprinde şi un recital prezentat de actorul Eusebiu Ştefănescu, iar poeta Ileana Mălăncioiu va susţine un discurs de celebrare a marelui poet.

Tot sâmbătă seara, în grădina Palas va avea loc şi decernarea premiilor celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Poezie „ Grigore Vieru” Chişinău – Iaşi

Programul evenimentului este conceput ca un dialog cultural, desfăşurându-se în perioada 16 – 17 mai la Chişinău şi 18 – 19 mai la Iaşi. Deschiderea oficială a festivalului la nivel local va avea loc sâmbătă, de la ora 10.00, la Muzeul Unirii.

La ora 12.30 se vor depune flori la statuia poetului Grigore Vieru din Parcul Copou, iar la ora 13.00, scriitorii şi oficialităţile se vor întâlni cu elevii olimpici la limba şi literatura română din cadrul Colegiului Naţional “Costache  Negruzzi”. Acţiunile culturale continuă şi duminică, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, cu expoziţii de fotografie, recitaluri de poezie şi lansări de carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here