Geta Condur, politoloaga cu pene-n contur

Georgeta Condur nu e doar adevărata fiică televizată a Mamei Omida, care dă în cărţile de politologie şi aruncă bobii, mai ceva ca Boby Păunescu la B1TV. Nu e doar nembră fondatoare, la berărie, a lu’ asociaţia care a clocit partidul actual al marelui reformator Băsescu. Nu e doar jupîneasă de Bahlui a ambalajului fleşcăit numit ” Pro Democraţia „. Nu e doar prorectoreasă la aşa-zisa universitate ” Petre Andrei ” ( scuze, nea Piki … ).

‘Mneaei e şi colegă, la taraba unde e prorectoreasă, cu un grup de tovarăşi politologi, sociologi, filozofi, vorbetologi şi bugetofagi, aliniaţi, de ceva vreme, în dosul umbros şi îmbelşugat al primarului Chirica : Doru Tompea, Sorin Bocancea, Daniel Şandru, Cristian Bocancea ş.a.m.d. Unii dintre ei ( fraţii Bocancea, de exemplu ) au fost nu demult arestaţi şi recent condamnaţi, pentru golănii făcute la taraba universitară. Dar, cu toate astea, beneficiază în continuare de banii primăriei ieşene, sub acoperirea diveselor proiecte de cheltuit bani de la buget ( că doar ” penali ” sînt numai dujmanii ). La fel cum beneficiază şi Daniel Şandru, ca angajat al aceleeaşi primării chiricizate. Ca şef, evident, că e intelectual subţire şi util, cînd trebuie scornite vrăjeli de prostit votanţii.

Ei, acum aţi înţeles de ce invitatul recent a’ lu’ Geta-bio-energeta, la emicţiunea închiriată de la o televiziune cu meniu de chelnerism jurnalistic, a fost taman ex-deputatul ex-pesedist Sorin Iacoban, mîna dreaptă a primarului ex-pesedist Chirica ? Taman după ce sponsorul nr l al trupei ‘telectuale de la taraba ” Petre Andrei ” fusese exclus din PSD, la pachet cu Iacoban şi cu viceprimarul Harabagiu.

” Geta, iar ai spart chiuveta  … „, cum ar zice Elvis Bănicà, dacă ar şti-o pe nepoata lu’ Mama Omida. Dar să nu fim iacobini ( nu de Gică Iacob e vorba ). Trebuie să mănîncă un cozonac şi gura lu’ alde social-democraţii de dreapta de la ” Pentru Ardei „. Cu garnitură de cacao deontologică, cum al’fel …

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here