Gazeta lui Hrițac ține cu polițianul dezbrăcăcios

 

Deunăzi, în rîndurile presupusei elite a presupusei poliții ieșene a izbucnit un scandal cu iz cam duhnitor, dacă se confirmă acuzațiile respective. Mai exact : într-un protest cu autori încă cețoși ( care a ajuns nu doar la conducerea IPJ, ci si  în mai multe redacții ), șeful ,,  mascaților ,, din poliția ieșeană, Costel Șchiopu, e acuzat că are un comportament agresiv și bizar – îi supune pe subalterni la probe fizice exagerate și discriminatorii, fără să-i lase să bea apă, le vorbește ca un golan de mahala, îi obligă să se bată între ei pînă se rănesc grav, le trimite poze cu el dezbrăcat, ba chiar se dezbracă și de față cu soțiile și copiii subordonaților, pentru a-și etala mușchii. Ș.a.m.d.

Întrebate care-i treaba cu bizareriile de care e acuzat șeful ,, mascaților ,, ,  purtătoarele de vorbe ale tablageriei ieșene au dat răspunsul standard : se cercetează acuzațiile și se vor prezenta concluziile. Că mascatul șef va fi sancționat, că acuzatorii exagerează , ori că se va pune clasica batistă pe țambal, asta rămîne de văzut.

Nostim e însă altceva : în articolul publicat pe această temă de ,, liderul presei ieșene ,, , gazeta lui Toni Hrițac are ( pe ici, pe colo, prin punctele esențiale ) o abordare prin care, de fapt, îi ține partea, vizibil, mascatului-șef Șchiopu. Folosind pluralul regal (  ,, senzația noastră ,, ) autorul textului, Andrei Dîscă, emite senin opinii într-un text de informare, explicînd doct că ,, mascații ,, lucrează într-un mediu dur, deci e logic ca și antrenamentele să fie foarte dure.

Ca să vezi, soro … Și noi, care dormeam … Ce nu ne spune avocatul mascat al mascatului-șef ? Cîteva chestii elementare : trupele de intervenție specială ale poliției nu sînt trupe militare și nu se pregătesc de război în țări străine, în junglă, în Himalaya sau în deșert, ci se pregătesc pentru intervenții în Romînia, împotriva unor suspecți civili, înarmați nu cu mitraliere sau aruncătoare de grenade, ci, în cazurile cele mai grave, cu arme de foc nu foarte puternice. Deci nu se compară nici pe departe duritatea necesară a instrucției unor militari din trupele speciale cu cea a antrenamentelor pentru ,, mascații ,, poliției romîneze.

Capisci, panimaieși, comprende, tov. avocat-jurnalist Dîscă ? Sau e nevoie de un desen cu scheme explicative ?

Că șefului Hrițac ori subalternului Dîscă le-or fi plăcînd pozele cu mascați-șefi în chelea goală … treaba lor, să fie sănătoși și să aibă parte numai de bucurii. Că plutonierul Dîscă o fi primind ,, ponturi ,,  de la dom’ mascat-șef, și dă la schimb vrăjeală toxică pentru cititori … asta de-acum e altă treabă, deontologii nulii.

În concluzie : Toni, Andrei, bucurați-vă cît vreți de poze cu țaigherul favorit, da’ nu amestecați mușchii fesieri a’ lu’ un Rembo de cartier cu igiena mărfii pe care o vindeți cititorilor.

Aaa, dacă vă place, puteți purta cașchete prin redacție cît vreți. Numa’ nu scrieți cu bulanu’ de cauciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here