GALERIE FOTO Noua Dacia Duster este aici și vine în premieră cu motorizare hibridă. Cât va costa

Dacia a dezvăluit noua generație a modelului Duster, aducând numeroase îmbunătățiri și noutăți. Deși dimensiunile generale ale SUV-ului rămân similare, designul exterior al SUV-ului a fost complet revizuit. De asemenea, a fost introdusă o motorizare hibridă, preluată de la modelul Jogger. Infotainmentul a fost îmbunătățit semnificativ, aducând tehnologie de vârf în gama de autoturisme produse la Mioveni.

Noul Dacia Duster își propune să continue succesul predecesorilor săi, aducând îmbunătățiri semnificative la nivel de design, performanță și tehnologie.

  1. Platformă și Design Noi: O nouă platformă (CMF-B) a fost implementată, menținând dimensiunile generale ale mașinii. Designul exterior a fost complet redesenat, cu elemente precum emblemă Dacia nouă, faruri LED în formă de Y, și protecții revizuite. Se renunță la crom și piele de origine animală pentru sustenabilitate.
  2. Interior Îmbunătățit: Habitaclul oferă un spațiu mai generos, iar confortul la condus a fost îmbunătățit, reducând zgomotul și vibrațiile. Există opțiuni de echipare cu instrumentar de bord digital, ecrane de 10.1 inch, și sistem audio Arkamys 3D. Noua generație dispune de un sistem inovator numit YouClip pentru fixarea accesoriilor în diverse zone.
  3. Opțiuni Avansate de Motorizare: Se renunță la motoarele diesel, iar gama de motorizări include propulsoare pe benzină și GPL, un motor mild-hybrid de 1.2 litri TCe cu 48V, și o versiune full-hybrid cu un motor de 1.6 litri și două motoare electrice. Modelul full-hybrid este deja prezent pe Dacia Jogger.
  4. Capacități Off-road Îmbunătățite: Duster devine mai capabil în off-road, având un sistem 4×4 Terrain Control cu 5 moduri de rulare și o gardă la sol de 217 mm. Sistemul de control al vitezei la coborâre asigură o deplasare controlată pe pante abrupte.
  5. Sisteme Avansate de Siguranță: Noile funcționalități de siguranță includ limitatorul de viteză/regulatorul, faza lungă automată, frânarea automată de urgență, recunoașterea semnelor de circulație, asistență la parcarea cu spatele, și multe altele.
  6. Prețuri și Lansare: Prețul de pornire este estimat la sub 20.000 de euro pentru versiunea de bază. Premiera mondială va avea loc în februarie 2024 la Salonul Auto de la Geneva, urmată de lansarea pe piață în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here