VIDEO Fructe stopite cu substanțe interzise, la Suceava! DSV a dat un simplu avertisment

O nouă problemă în ceea ce privește calitatea alimentelor a fost adusă în atenția publicului, de data aceasta în Suceava. Comercianți dintr-o piață engross din localitate sunt acuzați că cosmetizează fructele folosind substanțe interzise, cu scopul de a le conferi un aspect atrăgător, dar periculos pentru consumatori.

Imaginile șocante, furnizate de un cititor preocupat de calitatea produselor alimentare, arată un tânăr care stropește fructele cu o substanță necunoscută.

În urma clipului furnizat autorităților, tânărul implicat în această practică a fost identificat și sancționat cu un avertisment scris, conform declarației directorului DSVSA Suceava. Cu toate acestea, problema pare să fie mai extinsă, deoarece directorul a avertizat că unii producători sau comercianți ar putea încerca să îmbunătățească aspectul fructelor folosind substanțe destinate, de regulă, pentru a da un luciu frunzelor în florării. Această practică este total interzisă de legislație și pune în pericol sănătatea consumatorilor.

Conducerea DSVSA Suceava a asigurat că vor fi efectuate controale suplimentare în această privință, însă a subliniat și că resursele limitate nu permit desemnarea unui inspector pentru fiecare comerciant. Ca măsură de precauție, consumatorii sunt sfătuiți să spele fructele cu apă călduță înainte de a le consuma sau să evite consumul cojii acestora, întrucât aceasta poate conține substanțe periculoase pentru sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here