FOTO Renault pregătește producția unui înlocuitor pentru Duster

Renault a anunțat o investiție de 350 de milioane de euro în Brazilia pentru producția unui nou SUV compact începând din 2024. Acest model va înlocui Duster pe piețele sud-americane, conform unor surse neoficiale. Investiția va fi realizată în complexul Ayrton Sena din Parana, Brazilia, și face parte din strategia internațională a mărcii Renault, denumită „International Game Plan 2027”. Această strategie vizează lansarea de noi modele dedicate piețelor non-europene, marcând ieșirea mărcii Renault din dependența de modelele Dacia pe aceste piețe.

Noul SUV, a cărui producție va implica o investiție totală de 350 de milioane de euro, va fi construit pe platforma modulară CMF-B a grupului Renault. Modelul va fi exportat în întreaga America Latină. Acesta ar putea fi derivat din viitoarea generație Duster 3 și va beneficia de echipamente sofisticate și, probabil, va avea un nume nou.

Renault a dezvăluit că viitorul SUV va utiliza un motor produs de noua companie Horse, care a preluat și uzina de motoare din complexul Ayrton Senna. Compania a anunțat recent o investiție de 20 de milioane de dolari pentru modernizarea liniei de producție de motoare hibrid. Investițiile totale ale Renault în Brazilia în ultimii trei ani se ridică la 850 de milioane de euro.

Această mișcare face parte din eforturile Renault de a-și diversifica portofoliul de modele pe piețele externe și de a renunța la practica de a vinde mașini Dacia rebranduite, concentrându-se pe dezvoltarea de vehicule proprii adaptate nevoilor piețelor non-europene.

Sursa – Profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here