Folia pe mașină, avantaje și dezavantaje. Interviu cu Andrei Dobrean (Autofacelift)

  1. Cum a luat naștere AutoFacelift? Cum au fost începuturile?

AutoFacelift a luat naștere din pasiune pentru mașini, undeva în anul 2004. Pe atunci, având 17 ani, abia începusem să cochetez cu lumea autoturismelor și, puțin câte puțin, a devenit ca un drog. Astfel, alături de tatăl meu am început cu lipirea de stickere pe mașina personală și mici detalii optice făcute manual din autocolant. Nu mă gândeam niciodată că o să ajung să lucrez în domeniul ăsta atât de mult timp, dar așa mă relaxam și aveam și satifsfacție.

Chiar îmi aduc aminte că prima mașină pe care am colantat-o a durat în jur de 3 zile :)) , timp în care nu știu dacă am dormit 10 ore adunat.

  1. Ce fel de servicii oferiți? Care sunt cele mai solicitate servicii?

Astăzi, pe lângă colantarea mașinilor sau folierea caroseriei, cum o mai numim noi, facem și foliere geamuri auto/clădiri, inscripționări auto, grafică auto, folie protecție vopsea, recondiționări/polish faruri, polish caroserie, reparații parbrize (ciobituri,fisuri).

Din toate acestea, având în vedere că e sezonul cald, cel mai solicitat serviciu este folierea geamurilor auto. Clienții noștri optează din ce în ce mai des pentru acest serviciu deorece ajută la scăderea temperaturii din habitaclu, filtreaza razele UV în proporție de 99%, protejeaza interiorul mașinii împotriva decolorării li oferă intimitate.

  1. Care a fost cel mai solicitant proiect?

Cel mai solicitant proiect…hmm, am avut foarte multe proiecte dificile, dar dacă stau să mă gândesc, cel mai solicitant aș zice că a fost folierea geamurilor (aprox 350 mp de sticla) la cea  mai mare fabrica din Iași, unde am fost nevoiți să folosim nacele pentru că geamurile erau și la patru metri înălțime. Desigur, spun că a fost solicitant pentru că am lucrat la clădiri. Când avem proiect pe auto lucrăm cu pasiune și e altceva.

4. Care sunt avantajele și dezavantajele foliei de vinil?

Proiectele cele mai frumoase sunt cele în care foliem caroserii pentru pasionații auto și cei de motorsport. Ei aleg această metoda deoarece pe lângă faptul că protejeaza vopseaua, le oferă posibilitatea să revină la culoarea originală ori de cate ori doresc. În ultimii ani au apărut folii cu foarte multe culori și texturi, în unele cazuri chiar imposibil de realizat din vopsea. Un exemplu foarte popular este folia carbon 3D sau cea care imită pielea. Un alt avantaj este acela că iți oferă libertatea de a-ți decora masina după bunul tău plac într-un timp foarte scurt. Ca și dezavantaj vis-a-vis de vopsea ar fi durata de viață, care în funcție de material este de 3-7 ani, dar acesta este compensat de diferența de preț dintre cele două variante și de faptul că o mașina folosită pe drumurile noastre e imposibil ca în 3 ani să nu fie zgâriată sau lovită.

5. Care este profilul clientului dumneavoastră?

Clienții noștri sunt, de regulă, pasionați auto sau oameni care au grijă de lucrurile lor sau chiar și de familiile lor. În ultimii ani avem foarte mulți clienți tineri părinți care optează să protejeze pielea și ochii micuților prin aplicarea foliei de protecție solară.

De asemenea, odată cu revenirea Iașului în Campionatul Național de Rally, începem să avem din ce în ce mai multe solicitări pentru colantarea mașinilor de curse.

6. Ce planuri de viitor aveți?

Fiindcă am lucrat cu aproape toate materialele existente în domeniu, dorim ca pe viitor să fim reprezentanții celor mai bune branduri, să putem vinde și să oferim suport celorlalți aplicatori care sunt la începuturi. Spun asta pentru că sunt foarte multi vânzători de folie care nu  au experiență în domeniu și îi duc în eroare pe cei aflați la început de drum și, mai grav, strică percepția clientului final asupra foliei, oferind soluții de scurtă durată și proastă calitate.

Pe Andrei îl găsiți aici:

Facebook: https://www.facebook.com/folieri/

WEB: Folieri Auto

 

Andrei VILICHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here