Primarul Chirica are case pentru tot cartierul

Ră tare lumea asta di pi la noi … Nu mai poate un ghiet primar al Iaşului să aibă şi el, ca omul, cinci-şase case, că gata, începe tămbălăul. Că ” de ce atîtea ? „, că ” de ce pe numele bebeluşului cu pamperşi ? „, că ” cîte îi mai trebuie ? „,  că ” numai din furat poate avea atîta avere „… Şi tot aşa, într-una, de parcă nu s-au mai văzut pe lumea-iasta oamini gospodari… Numa’ vorbe aiurea, de invidioşi, ci s’ mai vorghim …

Acuma, cu ultima vilă din dotarea primarului, altă întrebare îi frămîntă pe cei care nu înţeleg ce om minunat avem în fruntea oraşului : de ce şeful primăriei s-a mutat în vila de peste gardul celei în care stătea pînă acum ?

Na-poftim ! Hal de întrebare … Nerecunoscătorii nu pricep o chestie simplă : cu mutatul lui din vilă-n vilă, primarul se sacrifică pentru noi, locuitorii oraşului. Vrea să încerce pe pielea lui, ba chiar şi a propriei familii, condiţiile de locuit din diferite clădiri şi felul cum influenţează ele calitatea vieţii.

Iar apoi, după ce va realiza acest studiu ştiinţific ( că e şi doctorand în construcţii, sau în sticle de băutură, da’ nu mai contează ), toţi ieşenii vor beneficia de rezultatele acestei cercetări serioase.

Păi, ce credeaţi … ? Una e să stai în vilă cu acoperiş verde, alta e în vilă cu ţiglă roşie. Într-un fel e viaţa într-o vilă cu faţada la Est, în altul dacă uşa principală dă spre Sud.

Da’ lumea ce pricepe … ? În loc să aprecieze că primarul face un efort serios şi îşi mută propriul copil sugar peste gard, năcăjimea din tîrg face gălăgie şi poante ieftine. Şi mai vrem să trăim ca la Paris …

Aaa, şi încă ceva : crama de care tot zice lumea că a fost cerută în mod special de primar ( şi utilată după exigenţele lui ) nu e, cum cred fraierii, un loc de beţivăneală. E un laborator ştiinţific pentru studiul vieţii izolate în subteran, în caz de atac atomic.

Omul vrea să se sacrifice în continuare pentru noi, deci ar fi cazul să încetaţi cu hărţuirea lui. Mişule, nu te lăsa ! Asociaţia Vilangiilor de Stat şi Clubul Sugativelor Nocturne sînt cu tine ! Se pregăteşte şi DNA, dar mai e oleacă, pînă vin de Bucureşti. Fii tare, experienţa din cramă o să te ajute la ” beciul domnesc ” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here