Notarii din Iasi isi fac palat cu cinci etaje! Constructorul, trimis in judecati de DNA

Camera Notarilor Iasi isi ridica un sediu pe soseua Nicolina nr.7, langa Crucea lui Ferentz, chiar in spatele benzinariei Mol @ Notarii ieseni au cumparat cu 800.000 lei un teren de 372 metri patrati pe care vor ridica o cladire cu 5 etaje @ „Nu stim inca cat va costa totul. Daca o sa fie nevoie, o sa apelam la un credit”, a declarat Andi Claudiu Cheptine, presedintele Camerei Notarilor Iasi @ Lucrarile la sediul notarilor sunt realizate  de o firma de constructii trimisa in judecata de DNA Iasi pentru frauda cu fonduri europene

Camera Notarilor Iasi a inceput lucrarile la construire a unui sediu pe soseaua Nicolina nr.7, langa Crucea lui Ferentz, in spatele benzinariei Mol. Dispunand de un teren cu o suprafata de numai 372 metri patrati, Camera Notarilor Iasi ridica in Nicolina o cladire cu 5 etaje si cu locuri de parcare putine, dar la Iasi acest lucru deja nu mai suprinde pe nimeni, deoarece cu complicitatea celor de la primarie a devenit o practica in dezvoltarea urbanistica a orasului. Pentru ridicarea cladirii care va avea o suprafata utila de 1.804 metri patrati si care este deocamdata la stadiul in care este turnata fundatia, Camera Notarilor Iasi condusa de cunoscutul notar Andi Claudiu Cheptine a cumparat in luna mai a anului 2015 terenul in suprafata de 372 mp de la SC Aviarom SA. Pentru teren si cesionarea tuturor drepturilor ce decurg din autorizatia de construire, Camera Notarilor a platit firmei Aviarom in total 800.000 lei. Din suma totala, 525.646 lei reprezinta contravaloarea terenului, iar 274.354 lei reprezinta contravaloarea autorizatiei de construire si a celorlalte avize necesare demararii investitiei.

Initial, pentru cladirea respectiva a fost emisa autorizatia de constructie nr.728/2008 in beneficiul SC Aviarom SA. Conform autorizatiei, s-a permis construirea unei cladiri de birouri cu o suprafata desfasurata  2.713 mp si suprafata utila de 1.804 mp. Ulterior, inainte de  a vinde terenul SC Aviarom SA, reprezentata de administratorul Ioan Ciubotariu, a prelungit autorizatia de construire care prevede ca parcarea autovehiculelor se va face in  incinta proprietatii.

„Nu am discutat inca ce destinatie vom da acestei cladiri. Aici va fi sediul Camerei Notarilor si cu siguranta vom muta si arhiva si serviciile de apostilare. In ceea ce priveste locurile de parcare, avem cateva locuri in spatele cladirii. Vom discuta cu cei de la Mol poate ne vor mai da niste locuri, avem o parcare vis a vis unde vom putea inchiria. Cladirea va fi construita din fondurile noastre. Daca va fi nevoie vom contracta un credit. Nu stim inca cat va costa, poate unul sau doua milioane de euro, nu stiu”, a spus, declarat Andi Claudiu Cheptine, presedintele Camerei Notarilor Iasi.

Din Camera Notarilor Iasi fac parte un numar de 119 notari din judetele Iasi si Vaslui. Fiecare notar plateste la Camera Notarilor un procent din 4 la suta din veniturile realizate pe cabinetul notarial.

Contract cu o firma trimisa in judecata de DNA

Potrivit pancardei de identificare a lucrarilor de constructie, pentru ridicarea cladirii, Camera Notarilor Iasi a incheiat contract cu firma Eliconstruct SRL din Negresti Vaslui.

Si firma Elitconstruct SRL a fost trimisa in judecata ca si persoana juridica pentru savarsirea infractiunii de complicitate la savarsirea infractiunii mentionate anterior. Potrivit procurorilor, in cursul anului 2011, in contextul realizarii unui proiect finantat din fonduri nerambursabile, intitulat „Creare parc nou in municipiul Husi, administratorul SC Elitconstruct SRL Negresti, a depus la Primaria Husi, beneficiara lucrarilor, mai multe inscrisuri inexacte (facturi, situatii de lucrari, etc.), care atestau costuri supraevaluate ale unor materiale cu suma totala de 553.548 lei. Ulterior, beneficiarul Primaria Husi a prezentat documentele respective la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, actualmente Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, aceste demersuri avand ca rezultat obtinerea, fara drept, de catre Municipiul Husi, a sumei totale de 686.399 lei. Procurorii au constatat ca functionarii Primariei Husi nu pot fi incriminati deoarece nu stiau de faptul ca firma Elitconstruct supraevaluase lucrarile ce urmau a fi decontate.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here