Finanțări record obținute de Primăria Lețcani: asfalt pe toate drumurile, iluminat public și sală de sport

Comuna Lețcani a obținut prin Compania Națională de Investiții finanțări în valoare totală de 5 milioane de euro pentru mai multe proiecte distincte @ Pe ce cheltuie comuna banii: vor fi asfaltate toate drumurile din comună, iluminat public cu sistem LED și o sală de sport de dimensiuni mari @ „Proiecte avem, viziune europeană avem, nu ne rămâne decât să trecem la treabă”, spune primarul Stelian Turcu

Stelian Turcu și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Lețcani. Primarul speră ca împreună cu o majoritate în Consiliul Local să poată duce la bun sfârșit proiectele de dezvoltare economică începute și realizarea unor noi investiții ce vor face viața locuitorilor din comună mult mai ușoară.

Drumuri asfaltate

Primăria Lețcani a obținut de curând o finanțare în valoare de trei milioane de euro de la Compania Națională de Investiții pentru asfaltarea tuturor drumurilor și ulițelor din Cogeasca, Bogonos și Cucuteni.

“Am reușit să obținem o finanțare prin Ministerul Dezvoltării, respectiv Compania Națională de Investiții, în valoare de trei milioane de euro. Cu acești bani, în următorii ani vom asfalta toate drumurile din comună. Vreau ca Lețcani să fie prima comună din județ care să aibă toate utilitățile, iluminat public cu LED pe toate drumurile, asfalt și denumiri istorice pentru toate străzile.”, a spus primarul comunei Lețcani.

Sală de sport de dimensiuni mari

Primarul spune că în curând vor începe lucrările la o sală de sport de dimensiuni mari, o investiție în valoare de două milioane de euro, finanțată de Compania Națională de Investiții:

“Un alt proiect foarte important pentru comuna Lețcani pentru care am obținut finanțare este o sală de sport de dimensiuni mari. Aici se vor desfășura competiții județene, naționale și chiar internaționale.”

Extinderea rețelelor de gaz și canalizare       

În satele Cogeasca și Cucuteni, Primăria face demersuri pentru extinderea rețelei de gaz și a celei de canalizare:

“Lucrăm la extinderea rețelei de gaz metan, avem deja proiectul tehnic executat, urmează procedura de licitație publică în vederea contractării unei firme licențiate pentru realizarea lucrărilor. Lucrăm și la extinderea canalizării în Cogeasca și Cucuteni și vom reuși într-un termen foarte scurt să finalizăm aceste obiective de investiții astfel încât să putem trece la asfaltarea drumurilor.”

La școala Lețcani se va realiza cel mai modern teren de sport de la drumul european. Acesta va dispune de teren sintetic, pistă de alergare, nocturnă, groapă de sărituri, bare de tracțiuni.

“Sunt foarte încrezător că în anii ce urmează vom realiza toate proiectele pe care ni le-am propus. Sunt sigur în proporție de 100% că vom realiza acel parc industrial care a fost marginalizat atâta timp de Consiliul Județean. Mi-am propus să construiesc la fiecare școală din comună un teren de sport multifuncțional, intenționăm amenajarea unui bazin de înot, un parc acvatic și un teatru de vară. Vrem să înglobăm toată zona într-un centru sportiv și de agrement care să deservească locuitorii comunei și nu numai. Proiecte avem, viziune europeană avem, nu ne rămâne decât să trecem la treabă”, a declarat Stelian Turcu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here