FARSE cu apeluri la 112 pe TikTok, noul trend în rândul tinerilor. Unii chiar primesc bani de la alți utilizatori pentru a face acest lucru

Un trend periculos a apărut, în ultimele zile, pe rețeaua de socializare Tik Tok: tinerii care fac farse la numărul de urgență 112. Unii chiar cer bani de la alți utilizatori ai platformelor de socializare pentru plata amenzilor, dar și pentru a continua să sune, în glumă, la numărul unic de urgențe.

Și, astfel, în timp ce viața unor ameni depinde de un apel real la 112, mai mulți tineri de pe TikTok țin linia ocupată cu farse primite de la urmăritorii lor.

O femeie a povestit, în exclusivitate pentru Digi 24, cum decurgeau discuțiile în timpul live-ului pe care adolescenții îl făceau în timp ce se amuzau sunând la 112.

„Spuneau că o să sune, la o anumită sumă strânsă, la 112 și o să își bată joc de «gabori». Spuneau că au mai sunat la un moment dat și a stat cu agenta în telefon și i-a spus că e închis în baie și că nu poate să respire și doamna îi spunea ce să facă, cum să respire, dar l-a bufnit râsul”, a declarat femeia, care a văzut cum decurge o astfel de farsă făcută pe Tik Tok.

Cei care sună la 112 pentru a face farse riscă amenzi între 2.000 și 4.000 de lei, dar se pot alege și cu până la 400 de ore de muncă în folosul comunității.

La rândul său, Poliția consideră că asemenea fapte au un pericol social mare, dar nu precizează care sunt pârghiile pe care le poate folosi pentru a-i descuraja. Anul trecut au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la 112, jumătate dintre ele fiind false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here