E-mailul care te anunță că ai primit un premiu fabulos te poate lăsa fără banii de pe card. Dacă îl primești, șterge-l imediat!

În mediul online, tentațiile vin adesea sub forma unor oferte incredibile, dar ascund pericole subtile și reale. Recent, a fost semnalat un nou tip de înșelătorie care vizează utilizatorii prin intermediul unor emailuri false care pretind a fi de la renumitul brand de cumpărături online, SHEIN. Cu toate că aceste mesaje par a promite premii fabuloase, în realitate ascund riscuri considerabile.

Aceste emailuri, care susțin că destinatarul a fost selectat pentru a primi o „cutie misterioasă SHEIN”, nu sunt decât o capcană menită să fure datele personale și bancare ale utilizatorilor. În mod ingenios, escrocii încearcă să convingă oamenii să dezvăluie informații personale și parole pe link-uri false, sub pretextul unor premii inexistente. În cele din urmă, ei solicită chiar și detalii bancare.

Specialiștii în securitate cibernetică trag un semnal de alarmă în legătură cu aceste tentative de fraudă online. Este esențial să fim vigilenți și să ne protejăm datele personale și financiare împotriva acestor atacuri.

Potrivit Action Fraud UK, peste 7.900 de e-mailuri înșelătoare similare au fost raportate, ceea ce arată că această metodă a devenit populară printre escroci pentru a ataca consumatorii.

De asemenea, echipa de la Which? a remarcat un tip similar de email, care promitea o „Cutie Misterioasă SHEIN” în schimbul participării la un sondaj online. Aceste mesaje sunt, de asemenea, menite să atragă utilizatorii către site-uri de phishing unde datele personale sunt expuse unor riscuri mari.

În lumina acestor evenimente, este vital să fim atenți la orice email pe care îl primim și să verificăm întotdeauna sursa. Chiar dacă ofertele par tentante, este mai sigur să ne ferim de aceste capcane online. Este important să ne amintim că numele expeditorului poate fi un indiciu important pentru detectarea acestor mesaje periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here