După ce francezii l-au UMILIT, regizorul Cristian Mungiu, jurat la Festivalul de la Cannes, REACŢIONEAZĂ!

După ce a fost parodiat într-o emisiune franceză, fiind prezentat drept cerşetor, reputatul regizor Cristian Mungiu a reacţionat împăciuitor.

„Oricât de neinspirate pot fi asemenea comentarii la adresa noastră ca români, cred că e preferabil să nu cădem în acelaşi păcat de a generaliza: nu e cazul să considerăm că francezii – în general – ne detestă sau ne nedreptăţesc: prezenţa mea în juriul Festivalului de la Cannes, distincţia pe care urmează să o primesc în zilele următoare din partea statului francez şi, nu în ultimul rând, faptul că filmele mele sunt, totodată, difuzate de Canal+ demonstrează contrariul”, a declarat Cristian Mungiu pentru Mediafax.
În emisiunea difuzată miercuri seară pe Canal+, regizorul român îi cere lui Spielberg (preşedintele juriului de la Cannes 2013, n.r.) o cameră de filmat, spunând că nu are bani să o cumpere. În plus, marioneta care îl reprezintă pe Mungiu spune că tatăl său este în închisoare, mama lui este bolnavă şi el trebuie să aibă grijă de un bebeluş.
„E vorba doar de folosirea într-o emisiune de umor a unui stereotip despre români – stereotip care nu ne face plăcere – şi cinste -, dar pe care nu îl putem anula cu drepturi la replică. Dacă ne afectează aşa de mult ce cred alţii despre noi, ar trebui să ne concentrăm mai degrabă asupra conţinutului – asupra a ce avem de făcut încât asemenea stereotipuri să nu mai aibă obiect”, a mai adăugat regizorul român. Citeste mai mult pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here