Dragomir Tomașeschi: „ Județul Iasi suferă la calitatea actului administrativ și de slugărnicia față de capitală și liderii centraliști”

Dragomir Tomașeschi a revenit în politică și candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean din partea Partidului Împreună pentru Moldova. În perioada în care a fost prefect al județului Iași, acesta a fost cel mai redutabil adversar al fostului primar Gheorghe Nichita, iar în plan politic s-a remarcat ca un vehement contestatar al regimului PSD. Acum susține cel mai important proiect de infrastructură mare pentru zona Moldovei – autostrada A8.

  1. Reporter: De ce v-ați hotărât să reintrați în politică? De ce ați ales partidul Împreunăin pentru Moldova?

Dragomir Tomașeschi: Pentru că este deja prea mult ce se întâmplă în societatea românească. Interesele cetățenilor români din această regiune au fost ignorate în ultimii 30 de ani. Dorim dezvoltarea economică a Moldovei. Partidele centraliste, ca PSD și PNL, au văzut în această regiune doar un bidon electoral. Sunt susținătorul necondiționat al art. 1 din Constituția României. Am ales acest partid pentru că militează pentru drepturile moldovenilor din această regiune.

  1. 2. Reporter: De ce ați ales candidatura la președenția Consiliului Județean?

Dragomir Tomașeschi: Am ales candidatura la Consiliul Județean pentru că sunt cunoscut în tot județul Iași si am ce spune concetățenilor mei, care ma cunosc mai ales din anii 2009 – 2012,  cand am fost prefectul judetului.

  1. 3. Reporter: Faceți o scurtă radiografie a situației județului Iași și arătați care sunt punctele nevralgice ale administrației…

Dragomir Tomașeschi: Județul Iași este al doilea din țară, dar este dezvoltat economic insuficient. Nu doresc să fim doar capitala culturală sau regală, ci și economică. România are nevoie de mai mulți poli de creștere economică, cum este regiunea Bucuresti – Ilfov. Ca puncte nevralgice, județul Iasi suferă la calitatea actului administrativ și de slugărnicia față de capitală și liderii centraliști.

  1. Reporter: Care sunt proiectele și prioritățile dumneavoastră pentru Consiliul Județean?

Dragomir Tomașeschi: Voi milita pentru desființarea consiliilor județene, în număr de 41, întrucât sunt pline de aristocrația bugetară, fiind total ineficiente. România trebuie condusă pe regiuni prin înființarea unor structuri mai flexibile și eficiente.

  1. Reporter: Cum poate fi îmbunătățită infrastructura medicală și cea de învățământ din judet?

Dragomir Tomașeschi: Sănătatea și educația sunt două componente esențiale ale dezvoltării unei comunități. Modernizarea infrastructurii școlare din județ va fi o prioritate. Toți copiii trebuie să aibă condiții civilizate unde să învețe. Trebuie să creăm condițiile proprice pentru dezvoltarea noilor generații pentru a putea recupera decalajul față de alte zone din România. Sănătatea are nevoie de investiții urgente în aparatură și în infrastructură. Avem resursă umană de calitate însă trebuie să le punem la dispoziție aparatură pentru a-și putea face meseria. Trebuie pus acceantul și pe serviciile extramedicale  din spitale (cazare, masă, etc) pentru că și aceastea reprezintă o dovadă a evoluției și dezvoltării unei comunități.

  1. Reporter: Care sunt planurile pentru Aeroportul Iași ?

Dragomir Tomașeschi: Aeroportul Iași se canibalizează cu aeroporturile din Bacău și Suceava. Vedem că, în ultimii ani, administrația PSD nu s-a ocupat suficient de acest nod vital cu Europa pentru noi. Este clar că trebuie o infuzie consistentă de investiții în dezvoltarea Aeroportului pentru a relua trendul ascendent și pentru a recupera decalajul față de Cluj și Timișoara. Am bătut pasul pe loc și s-au pierdut multe oportunități. Terminalul cargo este o prioritate pentru a putea deschide calea investitorilor în această zonă. Trebuie spart monopolul unei companii aeriene constituit în perioada PSD și deschisă ușa tuturor. Un punct important este legătura cu un hub important al Europei care ne-ar facilita accesul către întreaga lume.

  1. Reporter: Colegul dumneavoastră Cătălin Urtoi și-a manifestat intenția de a renunța la candidatura la Primărie în scopul unificării opoziției pentru schimbarea primarului Iașului. Credeți într-o alianță similară și la CJ?

Dragomir Tomașeschi: Având în vedere ultimele mișcări de pe scena politică locală, este evident că Partidul Împreună pentru Moldova trebuie să meargă singur în alegeri pentru că autostrada A8 este dorită de toți locuitorii acestei zone, indiferent de opțiunile politice pe care le au. Cert este că partidele politice centraliste ne-au înșelat așteptările. Având în vedere mișcările de trupe între PSD și PNL, nu intenționăm să încheiem alianțe cu aceștia.

8. Reporter: Care e obiectivul partidului la alegerile locale? In câte dintre localitățile județului veți avea candidați? Care e obiectivul pe termen lung?

Dragomir Tomașeschi: Partidul Împreună pentru Moldova este un partid scop – Autostrada A8. Dorim să avem liste de candidaturi depuse în toate județele din regiunea nord-est. Obiectivul pe termen lung este preluarea puterii locale si centrale sau a unei bucati cat mai insemnate pentru a putea face ce trebuie pentru aceasta regiune din punct de vedere economic.

Rareș Neamțu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here