Dragnea reia IEȘIRILE din penitenciar – Este chemat la DNA pentru audieri în dosarul vizitei la Donald Trump în SUA

Fostul șef al PSD Liviu Dragnea a fost citat de procurorii DNA în dosarul în care magistrații anticorupție verifică detaliile plecării acestuia în SUA pentru a se întâlni cu președintele Statelor, Donald Trump, spun surse judiciare.

Potrivit acestora citația ar fi fost emisă la începutul săptămânii iar Dragnea ar trebui să fie adus la sediul DNA în jurul orei 14.

Sursele citate nu au putut preciza dacă, joi, procedura pentru care anchetatorii au nevoie de prezența lui Dragnea e cea de aducere la cunoștință a declanșării urmăririi penale pe numele său sau dacă va fi audiat doar ca martor în acest dosar.

În 10 septembrie 2019, George Maior, ambasadorul României în SUA și fostul director SRI, a declarat la ieșirea din sediul DNA, că a fost chemat în calitate de martor într-un dosar care vizează vizita în SUA a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Maior a spus că discuția a fost „plăcută”.

„(a fost chemat, n.r.) În calitate de martor în legătură cu dosarul vizitei fostului președinte al Camerei Deputaților în SUA. Demult timp voiam să vin, discuție forate plăcută cu domnii procurori. Dosarul este în procedură, nu pot oferi detalii, dar discuția foarte plăcută”, a declarat Maior la ieșirea din sediul DNA.

„Ce informații există, am dat”, a mai spus Maior.

Fostul director SRI a spus, întrebat cu privire la afirmațiile fostului lider PSD, Dragnea, când anunța, la finalul anului 2018 că i-a fost deschis un dosar în legătură cu vizita în SUA: „Domnul Dragnea putea să zică orice. Discuția foarte plăcută in calitate de martor, mâine mă întorc în SUA”.

George Maior a precizat că nu a fost implicat în organizarea vizitei în America și nici ambasada: „Ca martor, poți să spui multe despre contextul unei vizite”.

Întrebat cum vede protocoalele încheiate de SRI, Maior a spus că sunt un lucru bun: „Așa consider”.

De altfel, la finalul anului trecut, fostul președinte PSD spunea că are informații potrivit cărora i-a fost făcut un dosar penal cu privire la deplasarea sa în America, atunci când Liviu Dragnea a participat la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de președinte al SUA. În fotografiile apărute publice la acea vreme, fostul lider PSD se vedea în cadru cu Sorin Grindeanu și Donalt Trump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here