Dosarul „Narcos” la Iasi! Sef de Politie si nepotul unui judecator, traficanti de heroina

Totul a plecat de la capturarea in 2012 a 202 kg de heroina, in portul olandez Rotterdam, cantitate de droguri care, potrivit DIICOT si Serviciului Roman de Informatii, urma sa fie distribuita ulterior in Romania @ In dosar apare si numele lui Tariq Mahmood Pirzada, sef al Politiei din Islamabad, capitala Pakistanului, o tara cu 200 milioane de locuitori @ Pirzada este indicat ca fiind unul din furnizorii heroinei din Pakistan @ „Este o prostie ce se sustine in acest dosar. Cum sa se preteze un sef de Politie la asemenea fapte, sa fie furnizor de droguri. Eu am vorbit cu el la telefon si l-am rugat sa ma ajute sa recuperez niste bani de la cineva, iar procurorii din Romania au inteles ca facem trafic de droguri”, a declarat pentru 7 Est, Butt Abdul Azis, unul dintre inculpati

CIA, SRI, heroina, traficanti de arme si de heroina, cu implicarea unui sef din Politie. Toate  „ingredientele” unui film politist de succes realizat la Hollywood se gasesc acum intr-un dosar aflat pe rolul sectiei penale a Curtii de Apel Iasi. Si, pentru a intretine suspansul, mai precizam ca in acest dosar unul dintre sefii Politiei din Pakistan apare ca furnizor de heroina in Romania. Este vorba, mai exact despre Tariq Mahmood Pirzada, sef al Politiei din Islamabad, capitala Pakistanului, o tara cu 200 milioane de locuitori. Numele acestuia apare in interceptarile realizate de Serviciul Roman de Informatii in baza unor mandate de ascultare aprobate conform prevederilor legislatiei privind siguranta nationala.

Se vorbeste despre 202 kilograme de heroina

In acest dosar au fost trimisi in judecata in anul 2015 trei cetateni pakistanezi si anume , Butt Abdul Azis, Asif Mahmood si Khush Rang Kahn. De alfel, in data de 10.11.2017, cei trei cetateni au fost condamnati la inchisoare, Butt si Asif au primit cate 7 ani, iar Kush Rang Kahn s-a ales cu 8 ani de inchisoare. Totul a plecat de la faptul ca in anul 2012, politia si serviciile secrete olandeze au capturat in portul Rotterdam o cantitate de 202 kg heroina care trebuia sa fie distribuita pe teritoriul Romaniei, dar si in Olanda sau Spania, iar potrivit rechizitoriului procurorilor, cei trei cetateni pakistanezi ar fi avut un rol important in aceasta retea de traficanti. De altfel, Butt Abdul Azis este stabilit in localitatea Curtesti din judetul Botosani, acolo unde este si in prezent arestat la domiciliu. Intreaga cantitate de heroina provenea din Pakistan, iar in partea din rechizitoriu in care sunt  interpretate convorbirile interceptate, seful Politiei din Islamabad, Tariq Mahmood Pirzada, este indicat ca si furnizor al heroinei. Sa precizam ca valoarea heroinei care ar fi  facut obiectul traficului este  de cel putin cateva milioane de euro.

Seful Politiei a furnizat heroina?

Prezentam mai jos integral paragraful din rechizitoriu in care seful Politiei din Islamabad este indicat ca si furnizor de heroina. Saptamanalul 7 Est prezinta si in fotocopie paragraful respectiv.

„In alta convorbire de la data de 5.07.2013 ora 16.03 inculpatul Butt Abdul Azis i-a transmis inculpatului Khush Rang Kahn „am vorbit si cu Pir Zada si el a zis mai mie sa-mi spui in ce zi imi dai banii.Cu aceasta ocazie inculpatul Butt Abdul Azis i-a comunicat inculpatului Khush Rang Kahn ca furnizorul heroinei din Pakistan i-a cerut sa-i spuna in ce zi vor da banii pentru drogurile livrate. De asemenea, la data de 5.07.2013 ora 15.14 inculpatul Mahmood Asif a aflat de la numitul Malik Anwar Ul Haq zis Tabbasum ca marfa in care au disimulat drogurile a trecut de vama si acum a plecat mai departe  unde sunt cei de la anti… o sa plece cam in 36 de ore iar acest inculpat si-a exprimat bucuria spunand „Alllah, fie laudat, foarte bine, astazi este vineri, inseamna ca luni, marti pleaca..daca a trecut de  vama, atunci gata roaga-te”, se arata in rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Ce a raspuns seful politiei

Tariq Mahmood Pirzada a aflat ca numele sau este pomenit intr-un dosar de trafic de droguri care se judeca la Iasi.  De aceea, Pirzada a transmis unele lamuriri instantelor iesene inca din perioada in care dosarul se afla la Tribunal. Intr-o adresa inaintata Tribunalului, Pirzada a precizat ca banii despre care vorbea cu Butt nu proveneau din traficul de droguri. Acesta a adaugat ca in discutiile telefonice interceptate discuta despre modul in care putea sa-l ajute pe Butt sa recupereze o datorie de la o alta persoana. De asemenea, Pirzada arata ca Butt provine dintr-o familie respectabila fiind nepotul unui judecator de la Curtea Suprema din Pakistan.

„Domnilor, cetateanul pakistanez Abdul Aziz Butt, fiul lui Abdul Latif, este incarcerat de autoritatile romane la inchisoarea Iasi. Aziz si intreaga sa familie sunt urmasii lui Pir Mohammad Karam Shah (decedat) care a fost magistrat la Curtea Suprema din Pakistan. Deoarece familia noastra are o traditie spirituala, inclusiv Aziz si ceilalti din familie sunt devotati stramosilor mei. In calitatea mea de comisar sef la Islamabad, Azisz mi s-a adresat de cateva ori pentru a-l ajuta in recuperarea unor sume de  bani de la domnul Fazil din Chakwal. In acest demers s-au facut eforturi si s-a ajuns la un acord intre parti prin care proprietatea domnului Fazil si a fratelui sau a fost transferata pe numele domnului Aziz, Tahir”, a  aratat Pirzada, in adresa trimisa Tribunalului.

 

„Seful politiei este prietenul meu”

 

De altfel, statutul lui Pirzada in Pakistan este folosit de avocatii apararii pentru a arata ca acuzatiile DIICOT nu se sustin. Pirzada este o persoana respectata in Pakistan, fiind premiat in mai multe randuri de autoritati. Acesta nu a  fost anchetat niciodata in Pakistan si nici intr-o alta tara pentru trafic de heroina.

„Este o prostie ce se sustine in acest dosar. Cum sa se preteze un sef de Politie la asemenea fapte, sa fie furnizor de droguri? Eu am vorbit cu el la telefon si l-am rugat sa ma ajute sa recuperez niste bani de la cineva iar procurorii din Romania au inteles ca facem trafic de droguri. Mi s-au incalcat toate drepturile, sunt acuzat pe nedrept. La sfarsitul acestui proces ma voi plange autoritatilor internationale si le voi povesti celor din Pakistan toate aceste abuzuri”, a declarat pentru 7 Est, Butt Abdul Azis.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here