Dobrincul, realitatea şi milioanele furate de la stat

Dorin Dobrincu, vechiul nostru client vorbăitor, liberal, savant, creştin & reformator civic, a cuvîntat din nou, oracoleşte, de data asta aruncînd fulgere sfînt-ilieşti înspre Realitatea TV, trompeta neo-securistă a patrioţilor argheleni din trupa ” Dîncu – Rus – Guşă – SRI „.

” La Realitatea TV e delir de tip vadimist în direct „, a vituperat arhanghelul Dobrincu, scrofulos la datorie, ca un Pristanda academic cu frajuri europeni. Curat delir, monşer ! La cremenal cu ei, soro ! Umflaţi-i !

Cei care au un pic mai multă memorie decît o oaie din Darabani îşi amintesc, totuşi, cu greaţă şi zîmbet stoic, că arhanghelul Dobrincu era, pînă mai ieri, un invitat periodic al televiziunii doldora de delir vadimist. Televiziune care nu era deloc mai brează, atunci cînd delicatul Dobrincu se lăfăia, nonşalant, în studioul jupînit de penibilul & istericul Rareş Bogdan.

Pe cînd lui musiu Dorin Caţabrincu nu-i mirosea a cacao în studioul Realităţii TV, televiziunea cu pricina avea, dincolo de prestaţia cleioasă, tot un patron puşcăriaş şi tot datorii de zeci de milioane de euro către bugetele publice. Dar atunci arhangheluţul Dobrincu îşi punea batista la nas, delicat, şi o făcea pe niznaiul, culegînd de pe jos audienţa TV care i se oferea.

Acum, cînd a dat celebritatea civică peste el, musiu Caţabrincu şi-a adus aminte, bruscamente, de prinţipuri. Va să zică că nu le ai, tovarăşe Trăncănincu, neicuşorule. La bulit var, birjar !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here