Doar pentru milionarii lui Chirica! Autorizație în loc de amendă pentru un etaj ilegal în Copou

Pe final de an, primarul Mihai Chirica a semnat ilegal o autorizație de construire pentru supraetajarea unui bloc turn din Copou, pe strada Aleea Sadoveanu @ Etajul autorizat în decembrie a fost construit cu cel puțin jumătate de an înainte, după cum se poate lesne observa în imaginile surprinse de camerele „google streets” în decembrie 2018 @ Tunul investitorului, care trebuia să primească amendă pentru că a construit ilegal în loc de autorizație, este de aproximativ 600.000 de euro @ Nici autorizația inițială, emisă în 2017, nu a fost respectată @ La demisol trebuiau amenajate locuri de parcare, dar în loc au fost construite apartamente în care s-au mutat deja familii @ Claudiu Sever Oanea este omul din spatele acestui tun imobiliar, un personaj controversat care a mai construit ilegal @ O altă investiție derulată de același om de afaceri, tot pe Aleea Sadoveanu, câțiva metri mai încolo, face obiectul unui dosar penal, deoarece inspectorii primăriei au semnat în fals un proces-verbal de recepție la finalizarea lucrărilor @ Tot în decembrie, Primăria Iași i-a autorizat lui Vasile Chirica, unchiul primarului, transformarea unei magazii într-o clădire cu patru apartamente, deși imobilul fusese edificat cu mult înainte, iar beneficiarul trebuia amendat

În loc să amendeze și să dispună sistarea lucrărilor la un bloc ridicat în Copou, pe Aleea Sadoveanu, primarul Mihai Chirica a semnat în decembrie autorizația de construire pentru etajul cu numărul 7 al unui turn, nivelul fiind edificat cu mult timp înainte. Semnătura lui Chirica reprezintă pentru investitor „marele premiu” de aproximativ 600.000 de euro, deoarece astfel acesta poate intabula și vinde apartamentele de la ultimul etaj, care a fost construit ilegal.

 

Ilegalitatea se vede „de pe lună” sau, mai bine zis, de pe Google. Etajul 7 al blocului este lesne de observat în imaginile surprinse de camerele „google streets” în august 2018, în vreme ce autorizația a fost emisă în decembrie 2018. În plus, este greu de crezut, ținând cont de condițiile meteo și de zilele nelucrătoare din perioada Sărbătorilor de Iarnă, că în doar câteva săptămâni a fost ridicat un etaj de aproape 700 de metri pătrați cu apartamente utilate, la cheie.

Conform autorizației emisă în decembrie 2018, etajul 7 al blocului de pe Aleea Sadoveanu nr.59G dispune de încă zece apartamente, dintre care șapte cu două camere, iar trei cu o singură cameră.

Citeste si: Dovada că DNA doarme: patru apartamente, ilegal pentru Chirica!

Parcare la demisol în autorizație, apartamente în realitate!

Conform primei autorizații, din mai 2017, blocul trebuia să aibă demisol, parter și doar șase etaje. Pentru cele 70 de apartamente aprobate au fost autorizate doar 63 de locuri de parcare, dintre care 17 trebuiau amenajate la demisol.

În realitate, la demisol au fost edificate apartamente, care sunt deja locuite. Familiile s-au mutat și la demisol și, după cum se poate observa în imaginile prezentate de 7IAȘI, ușile apartamentelor sunt numerotate și au fost montate contoarele de la instalațiile electrice și de gaz. În plus, este greu de crezut că așa-zisa parcare de la demisol a fost dotată cu centrale termice ori obloane de protecție solară la geamuri.

Hotelul investitorului, recepționat în fals. Dosarul este la parchet

Autorizația de construire pentru blocul de pe Aleea Sadoveanu nr. 59G a fost emisă pe numele Rozalia Lupașcu, o femeie din Vama – Suceava, despre care presa locală a scris că este o interpusă a omului de afaceri Claudiu Sever Oanea. De altfel, Rozalia Lupașcu este asociată cu Oanea în firma Relativ Impact SRL care, câțiva metri mai încolo, tot pe Aleea Sadoveanu, ridică un hotel.

Citeste si: Rețeaua Chirica – Gafita: 400.000 de euro, dispăruți fără urmă

Această investiție este subiectul unui scandal monstru, dar și a unui dosar penal, deoarece a fost recepționată cu acte false. De altfel, Poliția Locală a deschis un proces la Tribunalul Iași pentru a anula procesul verbal de recepție a lucrărilor, document care anterior fusese emis tot de către Poliția Locală Iași.

„Pentru motivele invederate, instituția Poliției Locale a formulat inclusiv o plângere prealabilă de punere în mișcare a acțiunii penale împotriva semnatarilor procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor nr. 60 din 01.03.2018”, se arată în acțiunea depusă la Tribunalul Iași de către Poliția Locală.

Tudor LEAHU

1 COMENTARIU

  1. Pe stradela Ipsilanti sunt sunt 2 blocuri construite. Primul a primit autorizație dupa ce au trecut suprafața de teren de la al 2-lea bloc ca parcare. La un an au inceput si blocul 2 pe suprafața de parcare si acuma mu mai incap mașinile pe străduță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here