Deputat Monica Berescu: Noul city manager din Iași este omul din buzunarul inculpaților

Mihai Chirica își bate joc de ieșeni, din nou. Primarul s-a spălat pe mâini de toate principiile și criteriile de competență cu care a defilat în campanie, dăruind funcția de City Manager lui Petru Movilă, un apropiat al oamenilor judecați în dosarul “Zoiosul”, în care este menționat și edilul în funcție.

Ceea ce ne arată acum primarul este o dovadă a faptului că a redevenit cel mai puternic om din oraș și că nimeni nu i se poate opune, pentru că urbea este a sa și a grupurilor din anticamera fotoliului de primar. Mihai Chirica nu a avut decența să facă public acest demers, de numire a noului City Manager, în fiecare etapă a acestui proces; fiind vorba despre o funcție extrem de importantă în afara orașului. Ieșenii ar fi aflat câți candidați erau pentru acest post și ce pregătire aveau. Deși este recomandat ca această funcție să fie ocupată de profesioniști în administrația publică, în fapt avem de-a face cu o decizie personală, subiectivă; un gest care poate fi interpretat drept o favoare sau plata unei “datorii” către cineva. Lipsa transparenței și a jocurilor de culise, a înțelegerilor care îndeamnă la trădări și alianțele făcute doar pe la colțuri sunt definitorii pentru mandatul lui Mihai Chirica.

Ieșenii sunt cei care pierd. Pentru că au un primar coruptibil, fascinat de mitul puterii și care a dovedit că este în stare să intre în orice joc, indiferent cât de murdar ar fi acesta. Mihai Chirica oferă  primăria pe tavă, din nou, celor care îl șantajează sau cu care a fost părtaș în activități care acum sunt cercetate de către procurorii DNA.  Noul city manager al Iașului, Petru Movilă, va avea un rol decisiv în planul și înțelegerile subterane ale primarului; continuând probabil munca deja celebrului inculpat Harabagiu. Fostul deputat a fost numit în funcție pe filiera unui partid care nu a prins pragul parlamentar și care la nivel local, s-a remarcat prin apropierea de persoane cercetate penal.

Acesta este brandul pe care îl promovează primarul: Iași, orașul condus de oameni cercetați penali și dezvoltatorilor imobiliari controversați.

Noul mandat al edilului Mihai Chirica a adus pentru ieșeni doar consecințe negative: relicvele politice sunt plătite regește din bani publici, grupările de tip grup infracțional stau pe aceleași scaune lângă Mihai Chirica în fața procurorilor DNA, în timp ce orașul este condus de incompetenți, marionete ale celor care i-au numit în funcție.

Solicit public autorităților competente să verifice legalitatea numirii domnului Movilă în funcția de City Manager și în același timp, reiterez faptul că primarul este obligat să explice ieșenilor care sunt competențele pe care le are noul city manager și care au fost criteriile profesionale avute în vedere pentru numirea acestuia în funcție.

Cel mai probabil vom afla că acestea nu există și avem de-a face cu un simulacru de selecție.

Continuați să fiți o dezamăgire domnule primar, prin atitudinea dumneavoastră față de ieșeni și prin modul în care ați ales să readuceți mentalitatea PSD în Primăria Iași, câștigată pe listele PNL!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here