Consilierul lui Chirica, jupân în Orașul Mafiei

Când a ridicat ilegal hotelul de pe strada 14 decembrie 1989, Vlad Nedelcu a distrus casa vecinilor, care era lipită de imobilul său @ Familia Vasiliu vrea să-și repare casa, dar Primăria Iași a obligat-o prin certificatul de urbanism să obțină acordul notarial al vecinului, adică al lui Vlad Nedelcu @ Acum acesta îi șantajează pe vecini condiționând semnarea acordului cu un altul prin care familia Vasiliu să-și exprime acordul scris pentru construcția pe care a ridicat-o ilegal @ „A venit la notar și pe hol a spus că este de acord doar dacă îi semnăm noi acordul pentru ceea ce el deja construise. Nu am fost de acord”, a spus Neculai Vasiliu @ În 2019, vecinii au sesizat în scris Primăria Iași cu privire la construcția ilegală ridicată de Vlad Nedelcu @ Au trecut 569 de zile de când a fost depusă sesizarea, dar Primăria Iași nu a emis niciun răspuns @ În 2019, Vlad Nedelcu era consilier local al PSD, iar în 2020 prin dispoziția lui Mihai Chirica, acesta a fost numit „consilier onorific al primarului”

Familia Vasiliu s-a ales cu casa distrusă după ce consilierul Vlad Nedelcu a construit ilegal un hotel pe strada 14 decembrie 1989. Primăria Iași l-a protejat pe „consilierul onorific” al primarului Mihai Chirica. Nu a răspuns la sesizările disperate ale vecinilor și nu a întreprins nicio acțiune legală împotriva acestuia.

Culmea, ca să-și repare propria casă, familia Vasiliu a ajuns la mâna lui Nedelcu, care trebuie să semneze un acord notarial. Acest acord a fost impus prin certificatul de urbanism emis de Primăria Iași pentru „reparații imobil”. Fără acordul lui Nedelcu, familia Vasiliu nu poate obține autorizația de construire pentru repararea casei.

Și cum „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”, anterior Neculai Vasiliu a semnat în fața notarului acordul prin care îi permitea lui Nedelcu să-și repare casa și să amenajeze podul.

Casa se prăbușește. Nedelcu face bani din hotel

În 2017, Vlad Nedelcu s-a prezentat politicos la ușa familiei Vasiliu solicitând acesteia acordul notarial pentru reparații și amenajare pod. Considerând că noul vecin este de bună credință, Neculai Vasiliu s-a dus la notar și a semnat documentul. Numai că, Nedelcu nu a reparat casa, ci a construit un hotel. Consilierul-imobiliar a dărâmat imobilul în totalitate și a construit de la zero ditamai clădirea.

„Acolo era o casă de 90 metri pătrați. Asta a cumpărat el. A spus că repară casa, dar a dărâmat-o de tot. Peretele comun a rămas gol și acum se prăbușește. Ne-a promis că repară ce a distrus, dar nu s-a ținut de cuvânt. Am tencuit noi, atât cât am putut”, a spus Vasiliu.

De 569 de zile așteaptă un răspuns de la Primăria Iași

Vlad Nedelcu a demolat o casa si a construit un hotel cu parter, etaj si mansarda
Vlad Nedelcu a demolat o casa si a construit un hotel cu parter, etaj si mansarda

Văzând că Nedelcu construiește după cum îl taie capul, familia Vasiliu a depus la registratura Primăriei Iași un memoriu scris. Sesizarea a fost înregistrată pe 25 noiembrie 2019. Hârtia a circulat între direcțiile și serviciile Primăriei, dar nici până în ziua de astăzi municipalitatea nu emis vreun răspuns familiei Vasiliu. De atunci au trecut 569 de zile.

Pe de altă parte instituțiile de control, Inspectoratul de Stat în Construcții și Poliția Locală, au pasat luni de zile reclamațiile de la una la alta.

Invocând că a fost deschis un dosar penal cu privire la construcția ridicată ilegal, cele două instituții au răspuns că nu pot întreprinde vreo acțiune.

Între timp, Nedelcu îți continuă expansiunea imobiliară și le râde în nas vecinilor. A achiziționat terenurile învecinate de la Primărie și de la diverși proprietari privați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here