Mâncare cu viermi şi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca

Elevii de la Școala de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca au găsit viermi în mâncarea servită la cantină în data de 14 decembrie. Conform relatărilor, viermii au fost descoperiți în ambele feluri de mâncare oferite elevilor, atât în ciorbă, cât și în paste.

Incidentul nu este singular, deoarece elevii susțin că nu este prima dată când se confruntă cu astfel de probleme. O sursă din cadrul Școlii de Agenți de Poliție a declarat că anterior, o colegă a surprins imagini cu viermi în mâncare, dar aceasta a fost descurajată să reclame situația. Bucătarii i-au cerut să șteargă pozele și să arunce mâncarea la gunoi.

Conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a reacționat prompt la semnalele de alarmă trase de elevi și a dispus trimiterea unei echipe de specialiști pentru a verifica aspectele semnalate. Într-un comunicat oficial, reprezentanții Poliției Române au declarat că „La finalizarea verificărilor, urmează a fi dispuse măsurile legale în consecință.”

În ciuda acuzațiilor aduse de elevi, conducerea Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca a respins ferm acuzațiile, menționând că se respectă condițiile de igienă și că toți cei care mănâncă la cantina școlii apreciază calitatea mâncării.

Este important de subliniat că acest incident nu este singular în cadrul instituțiilor de învățământ de profil. La mijlocul lunii noiembrie, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București a fost zguduită de un caz similar, în urma căruia zeci de studenți au fost spitalizați cu toxiinfecție alimentară. În consecință, Academia a fost închisă, iar șeful instituției a fost înlocuit.

Situația condițiilor de trai și a calității alimentației în instituțiile de învățământ de profil a fost subiect de dezbatere și în anul precedent, când sindicatul Europol a reclamat condiții „mult mai proaste decât în orice penitenciar din țară”.

Autoritățile promit o investigație temeinică și adoptarea măsurilor legale necesare pentru rezolvarea acestei situații neplăcute pentru elevi și comunitatea școlară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here