Cumnatul lui Ponta a gaurit bugetul Iasului. Un director PSD de la Fisc a dat cu subsemnatul

@ O firma din Bucuresti a executat recent Directia Regionala de Finante, scotand fortat din Trezorerie 5 miliarde lei vechi deoarece niste functionari au savarsit un abuz pentru a proteja o firma controlata de cumnatul lui Victor Ponta @ Firma lui Iulian Hertanu, Grossman Engineering, avea o datorie catre Wavin Romania, dar aceasta din urma nu si-a putut recupera banii din cauza celor de la Fisc @ „Noi o sa recuperam banii de la cei vinovati”, a spus Marian Bosianu, directorul Directiei Regionale de Finante

Cat de usor respira unii acum ca DNA Iasi a lasat-o mai usor cu anticoruptia. Statul a platit cu 5 miliarde lei vechi, bani incasati de la contribuabili, reaua-credinta, incompetenta sau abuzurile unor directori de la Finante. Cu toate acestea, cand este vorba sa se gaseasca un vinovat, toata lumea ridica din umeri. Astfel, recent, compania Wavin Romania a executat Fiscul iesean, scotand din conturile Trezoreriei nici mai mult nici mai putin decat 5 miliarde lei vechi. Asta deoarece Fiscul iesean a fost gasit vinovat de justitie pentru faptul ca Wavin Romania nu a reusit sa recupereze o creanta de la compania Grossman Engineering, firma controlata de Iulian Hertanu. Firma Wavin nu a reusit sa-si recupereze banii din cauza unor neglijente si abuzuri savarsite de unii sefi de la Finante, care au ales sa protejeze firma cumnatului lui Ponta in loc sa apere Legea. Dupa cum s-a mai precizat, firma Wavin si-a recuperat banii prin executarea Fiscului, iar acum sefii Directiei de Finante trebuie sa recupereze banii de la cei vinovati.

„Noi o sa recuperam banii de la cei vinovati. S-au facut niste verificari si de catre cei de la Integritate. Mai multe nu pot sa va spun”, a spus Marian Bosianu, directorul Directiei Regionale de Finante.

Dobos arata cu degetul spre Soroceanu

In aceasta ancheta sunt vehiculate doua nume de sefi de la Finante si anume Camelia Dobos, sefa la Trezorerie si Mircea Soroceanu, sef administratie adjunct  activitate de inspectie fiscala.  Asta deoarece Wavin apelase la un executor sa popreasca conturile pe care le avea deschise firma Grossman la Trezorerie. In cazul in care firmei Grossman i-ar fi intrat niste bani conturile fiind poprite Wavin putea sa-si recupereze banii. Adresa de infiintare a popririi a trecut la vremea respectiva prin serviciile conduse de Dobos si Soroceanu. Camelia Dobos a fost audiata atat de sefii Fiscului cat si de inspectorii de integritate de la ANAF iar aceasta a aratat cu degetul catre Mircea Soroceanu. Dobos a aratat ca adresa de infiintare a popririi nu si-a produs efectele deoarece a fost tinuta nepermis de mult de Sorocean. „Adresa  de infiintare a popririi a fost primita de Administratia Judeteana a Finantelor Publice Iasi in ziua de joi 11.12.2014 asa cum rezulta din stampila registraturii acestei institutii. Trezoreriei Iasi i s-a transmis aceasta adresa in ziua de luni 15.12.2014 ora 10.30 asa cum rezulta din stampila cu numarul de inregistrare inscris in registratura noastra. La data de 12.12.2014 (data la care Grossman a retras banii-n.r)  Trezoreria Iasi nu avea cunostinta  despre masura privind infiintarea popririi astfel incat debitorul nu a fost impiedicat sa transfere sume din contul deschis la unitatea noastra”, se arata intr-un document semnat de Camelia Dobos.

 

Soroceanu: „Altii sunt vinovati”

 

Pentru ca procedura de poprire a contului a fost aplicata cu intarziere lui lui Hertanu i s-a oferit posibilitatea sa-si goleasca contul din Trezorerie. Reprezentantii Wavin aveau informatii ca in contul de la Trezorerie al firmei Grossman, urmau sa intre a doua zi adica pe 12.11.2014 , sume considerabile de bani de la o companie de stat si anume Hidro Parhova SA lucru care de altfel s-a si intamplat. In conturile firmei Grossman intrasera suficiente sume de bani astfel incat Wavin sa-si recupereze creanta dar banii au fost retrasi de oamenii de la firma lui Hertanu deoarece dupa cum s-a mai precizat conturile nu fusesera poprite la timp. Adresa de poprire a ajuns la Directia de Finante Iasi la data de 11.12.2014 iar pe data de 12.12.2014 adica a doua zi, reprezentantii Grossman au scos bani din conturi. Contactat telefonic de jurnalistii 7Iasi, Soroceanu a spus ca acest abuz trebuie pus pe seama altor persoane care lucreaza in Fisc. „Eu nu am nici o treaba. Alti sunt vinovati, poate printre cei care va dau informatii”, a spus Mircea Soroceanu.

Sa mai precizam ca Soroceanu a fost  sustinut pe functiile de sef la Fisc chiar de PSD si in perioada in care partidul era condus de Victor Ponta.

Constantin MAZILU

 

1 COMENTARIU

  1. Sa raspunda inclusiv proastele alea de la juridic care habar n-au pe ce isi pun sematura. O turma de proaste care fac intampinari si actiuni in instanta, in special pe atragerea raspunderii administratorilor, Finantele pierd procesele pe hartiile proastelor. Raspunde vreuna fiindca au depus maculatura cu copy paste?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here