Cumătrul lui Chirica construiește ilegal în Alexandru. PUZ scandalos, trecut prin mașina de vot a primarului.

Cumătrul primarului Mihai Chirica, omul de afaceri Ciprian Hitruc, construiește ilegal în Alexandru cel Bun, la Restaurantul Familial @ Are autorizație pentru o clădire cu parter și două etaje, dar lucrează deja la cel de al treilea etaj @ Proiectul imobiliar este scandalos, deoarece Primăria Iași a aprobat indicatori urbanistici exagerați pentru proiectul lui Hitruc și a trecut peste restricții impuse prin Regulamentul Local de Urbanism @ Procent de Ocupare a Terenului (POT) de 90 la sută și locuri de parcare asigurate pe stradă ori în parcarea publică, sunt doar două detalii din proiectul imobiliar autorizat sub numele de „amplasare firmă luminoasă și extindere spațiu comercial” @ Primăria Iași a autorizat proiectul fără să țină cont de propriile documente @ „Parcaje conform PUZ/pe lot, în afara domeniului public”, scrie în Certificatul de Urbanism, dar și în Avizul de Oportunitate @ La final a ieșit cu totul altceva: „Locurile de parcare vor fi prevăzute pe domeniul public”, prevede PUZ-ul aprobat ulterior

Cu o autorizație aparent banală pentru „amplasare firmă luminoasă și extindere spațiu comercial”, omul de afaceri Ciprian Hitruc, unul dintre cumetrii primarului Mihai Chirica, construiește de fapt un bloc pe amplasamentul Restaurantului Familial din Alexandru cel Bun.

Ilegal, ridică și un etaj în plus.. Autorizația emisă de primărie prevede o clădire în regim P+2E, dar muncitorii lucrează deja la cel de al treilea etaj.  La etajul trei, au fost turnați stâlpii de rezistență și structura de beton de la casa liftului.

Primăria și Poliția Locală, conduse de primarul-cumătru, nu fac nimic. Deloc surprinzător pentru orașul aflat sub controlul Mafiei Imobiliare, nu al autorităților.

PUZ incredibil: POT – 90%, locuri de parcare în stradă

În 2018, firma lui Hitruc, Restaurant Familial SRL, a început demersurile pentru realizarea unui PUZ cu tema „amplasare firmă luminoasă și extindere spațiu comercial”.

Conform Planului de Urbanistic General, pe trenul din Alexandru cel Bun, sunt permise clădiri cu un Procent de Ocupare a Terenului (POT) de 50 la sută. Însă, suprafața era deja ocupată de clădiri în procent de 70 la sută.

În toate documentele emise de municipalitate și de comisiile de specialitate se arată că beneficiarul PUZ-ului, firma Restaurant Familial SRL, trebuie să asigure locurile de parcare în interiorul proprietății și nu pe domeniul public, în parcările primăriei.

Astfel, pe 12 martie 2018, este emis Avizul de Oportunitate în care scrie negru pe alb: „Se vor dimensiona parcări pe lot”

O lună mai târziu, pe 13 aprilie, este emis și Certificatul de Urbanism unde se precizează: „Parcaje conform PUZ/pe lot, în afara domeniului public”.

Actele au fost eliberate „de dragul artei”. Nimeni nu a ținut cont de ele. Așa se face că în PUZ-ul aprobat în ședința Consiliului Local din 30 mai 2018 s-a prevăzut ca parcarea să fie asigurată pe domeniul public, pe locurile Primăriei.

„Locurile de parcare vor fi prevăzute pe domeniul public (în parcarea adiacentă)”, se arată în documentul aprobat de consilierii locali. La sfârșitul anului trecut, în baza acestui PUZ a fost emisă și autorizația de construire pentru imobilul cu parter și două etaje. Dar, pentru că legea este opțională, cumătrul primarului Mihai Chirica construiește deja cel de al treilea etaj.

Chirica a botezat copilul soților Hitruc

Primarul Mihai Chirica, alături de fosta soție Ana Maria Fodoreanu, a botezat copilul soților Ciprian și Ramona Hitruc. Alianța a funcționat ca o rampă de lansare în afaceri, familia Hitruc extinzându-și afacerile în domeniul comerțului stradal cu produse fast-food.

Tudor LEAHU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here