Cum pot ajunge patronii de la Dedeman să plătească 50.000 de euro pentru un cui

Frații Pavăl, cunoscuții deținători ai lanțului de magazine Dedeman și cei mai bogați români, se confruntă cu posibilitatea de a plăti daune în valoare de peste 50.000 de euro în urma unui proces pierdut de firma lor. Procesul a fost intentat de Juliana Uțiu, o locuitoare din Cluj, care a fost victimă a unui incident nefericit.

Evenimentul a avut loc pe 13 martie 2019, când Juliana, după ce a părăsit magazinul Dedeman, a încercat să traverseze parcarea pentru a ajunge la mașină. Ea s-a împiedicat de un diblu înfipt în asfalt, menit să fixeze un stâlăișor metalic. Ca urmare, femeia a căzut, neputându-și proteja fața, și și-a rupt nasul. În plus, a suferit o luxație la umăr, iar dislocarea a avut consecințe timp îndelungat, perioadă în care nu a putut utiliza mâna.

Potrivit informațiilor de pe romaniatv.net, Juliana Uțiu a inițiat procesul împotriva SC Dedeman SRL, după ce negocierile anterioare cu avocații magazinului pentru acordarea unor daune nu au dus la un consens. Femeia a solicitat despăgubiri în valoare de 19.470,67 lei pentru daune materiale, acoperind costurile cu îngrijirea medicală, 2.700 euro pentru beneficiu nerealizat și 200.000 euro pentru daune morale, reprezentând echivalentul câștigului din muncă nerealizat în perioada 01.04.2019 – 30.06.2019.

Avocații Dedeman susțin că accidentul ar fi putut fi evitat dacă Juliana s-ar fi uitat pe unde merge și ar fi respectat regulile de circulație din spațiul organizat în afara magazinului. Ei argumentează că reclamanta a acționat voluntar, ignorând măsurile de precauție, ceea ce a contribuit la producerea incidentului.

În urma pierderii primului termen al procesului, frații Pavăl ar putea fi obligați să plătească suma de 50.000 de euro ca despăgubiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here