Cum funcționează mafia jackpot-urilor în cazinourile românești. Funcționarii publici au ajuns să-și spele șpăgile la păcănele

Un expert în domeniul jocurilor de noroc a evidențiat conexiunile periculoase dintre mafia păcănelelor și funcționarii publici cu privire la care planează suspiciuni de corupție. Potrivit specialistului, aceștia folosesc software-uri speciale pentru a manipula câștigurile de tip jackpot, punând în pericol integritatea sistemului de jocuri de noroc.

Într-un demers de reglementare din 2015, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) a impus societăților care operează aparate electronice de jocuri de noroc, cunoscute sub numele de „păcănele”, să se conecteze la serverul ONJN, permitând astfel monitorizarea încasărilor. Cu toate acestea, expertul a dezvăluit că legislația a lăsat la latitudinea fiecărei companii să aleagă software-ul dorit, facilitând un teren propice pentru manipularea câștigurilor.

Sursa citată a detaliat că focusul principal al acestui fenomen este reprezentat de câștigurile de tip jackpot, sume variind între 5.000 și 50.000 de euro, în funcție de cazino. Prin intermediul softurilor speciale, se poate realiza manipularea acestor câștiguri, fiind suficientă apăsarea unui buton virtual de pe ecranul telefonului mobil pentru a declanșa jackpot-ul la momentul oportun.

Conform expertului, funcționarii publici expuși riscului de corupție, cu activitate în structuri precum Ministerul de Interne sau Justiție, ar putea să-și spele banii proveniți din mită prin câștiguri fictive la jocurile de noroc, în special prin obținerea jackpot-urilor consistente.

În contextul acestor dezvăluiri, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a declanșat o amplă operațiune împotriva mafiei jocurilor de noroc. Cu descinderi la 26 de adrese în mai multe județe, procurorii susțin că un grup infracțional ar fi fraudat aparatele de jocuri de noroc, intervenind asupra contoarelor cu ajutorul dispozitivelor și programelor informatice, obținând sume semnificative prin modificarea artificială a câștigurilor.

Sursa – Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here