Doliu la Hollywood. Un cunoscut actor american a murit la doar 61 de ani

Luni, lumea cinematografiei a suferit o pierdere semnificativă odată cu decesul actorului câștigător a două premii Emmy, Andre Braugher, cunoscut pentru rolurile sale de marcă în serialele de succes „Brooklyn Nine-Nine” și „Homicide: Life on the Street”. A murit la vârsta de 61 de ani după o scurtă luptă cu o boală nedezvăluită, a confirmat agenta sa, Jennifer Allen, pentru Variety.

Braugher a captivat publicul în perioada 2013-2021 în rolul căpitanului Raymond Holt din comedia polițistă „Brooklyn Nine-Nine”. Personalitatea sa stoică și lipsită de bun simț, dar cu un profund simț al umanității, l-a consacrat ca unul dintre favoriții fanilor, în special când forma o pereche memorabilă cu detectivul Jake Peralta, interpretat de Andy Samberg.

Înainte de această comedie, Braugher a obținut un premiu Emmy în 1998 pentru interpretarea sa ca detectiv Frank Pembleton în „Homicide: Life on the Street”. Serialul, creat de Barry Levinson, Tom Fontana și David Simon, i-a adus o recunoaștere deosebită.

Actorul a mai câștigat un premiu Emmy pentru miniseria „Thief” din 2006, unde a jucat rolul maestrului criminal. Pe lângă cariera TV notabilă, Braugher a excelat și în filme de lungmetraj, contribuind la producții precum „City of Angels”, „Frequency”, „The Mist”, și „Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer”.

Braugher a fost nominalizat la două Primetime Emmy pentru rol secundar în „Men of a Certain Age”. Cu toate acestea, el a subliniat întotdeauna că familia sa primează și că o carieră în actorie nu trebuie să vină în detrimentul vieții personale. „A fost o carieră interesantă, dar cred că ar fi putut fi mai mare”, a mărturisit el pentru Variety.

Andre Braugher lasă în urmă o moștenire remarcabilă în lumea divertismentului și este supraviețuit de soția sa, Ami Brabson, și cei trei copii. Lumea artistică își exprimă profundul regret pentru această pierdere, omagând contribuția sa semnificativă la industria filmului și televiziunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here