Cum a ajuns Israel, tara care a vaccinat cel mai mult, sa fie pusa la pamant de noua tulpina

Israelul, tara care a vaccinat cel mai mult, se confrunta cu un numar foarte mare de cazuri, inclusiv grave, de COVID-19. Motivul, spune medicul Marius Geanta, presedintele Centrului pentru Inovatie in Medicina, tine de raspandirea tulpinii B.1.1.7, care a devenit dominanta in ultima saptamana in Israel. Tulpina e deja prezenta si in Romania, avertizeaza autoritatile de la noi.

„In urma cu 30 de zile, Israel intra in al treilea lockdown si se afla intr-o campanie accelerata de vaccinare anti Covid-19. La acel moment, in sectiile de terapie intensiva erau internati aproximativ 600 de pacienti, iar zilnic se diagnosticau in medie 4.000 de cazuri. Expertii anticipau ca lockdown-ul prelungit si vaccinarea extinsa vor determina in cateva saptamani o scadere a cazurilor totale si, mai ales, a cazurilor grave de boala”, a scris pe Facebook medicul Marius Geanta.1.100 de persoane, la ATI

„La acest moment, lucrurile stau complet diferit”, a completat acesta.

„In cursul zilei de ieri, aceiasi experti din Israel au comunicat date ingrijoratoare: 1.100 persoane sunt internate la ATI si aproximativ 6.500 de cazuri sunt diagnosticate zilnic, in medie”, atrage atentia medicul roman.

Explicatia cresterii numarului total de cazuri si a numarului de cazuri grave de Covid-19 tine de „raspandirea tulpinii B.1.1.7, care a devenit dominanta in ultima saptamana, in Israel”.

„Atat de mare este pericolul reprezentat de tulpina B.1.1.7, in conditiile in care este prea devreme pentru a cuantifica un efect al vaccinarii in masa asupra controlului pandemiei”, completeaza medicul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here