Cu Gheţăul pe gheaţă

N-am văzut actele din care să rezulte că PSD-istul cu pedigri PRM-ist Cristian Stanciu a cumpărat telviziunea TELE M. Nici pe cele din care să rezulte că marelui deontolog de dreapta Florin Gheţău i s-au extirpat glandele decenţei jurnalistice, implantîndu-i-se în schimb cele ale obedienţei cu franjuri de carton lucios.

Am văzut însă altceva : un fragment de emisiune la TELE M, în care ritosul Gheţău s-a comportat mai degrabă ca un chelner TV decît ca un moderator credibil. Iar invitatul său n-a fost vreun corifeu al dreptei infailibile, ci un pesedist năclăit, ex-peremist, asemeni clanului Stanciu : tovarăşul Laicu, şeful drumurilor naţionale din parohia ieşeană. Năclăit din toate punctele de vedere, dacă mai era nevoie de vreo precizare.

Văzînd cum scutură virtuosul Gheţău scamele de pe umărul fosilei invitate, n-am mai avut nevoie de nici un act de vînzare-cumpărare. Nici al vreunei televiziuni, nici al vreunui obraz de cîrpă. E drept, n-am rezistat mult să mă uit la masajul TV, că mi s-a făcut cam greţău. Dar, dacă vulturele Gheţău a întrebat, în restul emicţiunii, despre afacerile clanului Stanciu, ori despre mizeriile de care e acuzat Laicu, sper să găsesc înregistrarea. Nu de alta, dar ninsoarea în deşert ar fi parfum pe lîngă minunea asta.

Lucian Postu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here