Cu cât se scumpesc carburanții de la 1 ianuarie. Se anunță trei măriri de preț 

Începând cu prima zi a anului 2024, românii vor resimți o creștere semnificativă a prețurilor la carburanți, având în vedere prima majorare a accizelor programată. Acestă schimbare va aduce o creștere de 6 bani pe litru la prețul carburanților, iar consumatorii trebuie să se pregătească pentru o serie de scumpiri planificate și în lunile următoare.

Conform informațiilor furnizate de autorități, se așteaptă ca anul viitor să aducă două etape suplimentare de creștere a accizei, programate pentru luna aprilie și iunie. Prin urmare, prețul benzinei va înregistra o creștere totală de 18 bani pe litru, în timp ce motorina se va scumpi cu 17 bani pe litru.

Impactul acestei majorări asupra bugetului personal al șoferilor va fi resimțit în special în momentul achiziționării unui plin de carburant. Un plin de 60 de litri la mașină va costa acum cu aproape 11 lei mai mult decât înainte de majorare.

Această creștere a prețului carburanților va atrage, de asemenea, și alte scumpiri la produsele influențate de transportul rutier, afectând astfel costurile de livrare și prețurile la bunuri de consum.

Românii sunt îndemnați să fie conștienți de aceste schimbări și să-și adapteze bugetele în consecință, având în vedere impactul pe termen lung asupra cheltuielilor zilnice și a costurilor de transport. Este posibil ca această majorare să genereze discuții și reacții din partea publicului și a mediului de afaceri, pe măsură ce consumatorii resimt efectele financiare ale schimbărilor în politica fiscală referitoare la carburanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here