Coșmar pe Mont Blanc. Zeci de turiși rămași blocați ore întregi în telecabine

Aproximativ 45 de persoane și-au petrecut noaptea în telecabine, deasupra Mont Blanc, relatază BFMTV. Inițial, peste o sută de oameni au rămas blocați, însă zeci dintre ei dintre ei au fost salvați până la căderea serii.

 

Oamenii au rămas blocați la o altitudine de 3.800 de metri, în cel mai înalt masiv din Europa. Eforturile de salvare au fost însă suspendate, din cauza întunericului și a condițiilor meteorologice nefavorabile.

 

Aproximativ 60 de oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor de salvamontiştii francezi şi italieni care au intervenit.

 

Cei care au fost nevoiți să își petreacă noaptea în telecabine au primit din partea autorităților apă, mâncare și pături, pentru a rezista temperaturilor scăzute din timpul nopţii. Intervenția va fi reluată în scurt timp.

 

Telecabinele fac legătura dintre Vf. Aiguille de Midi (3.842 metri) din Franţa şi Pointe Helbronner (3.462 metri) din Italia. Incidentul tehnic ar fi fost provocat de încurcarea cablurilor pe care sunt fixate telecabinele. Muncitorii au încercat să îndrepte cablurile, însă nu au avut parte de succes şi au alertat autorităţile franceze.

 

(Sursa: libertatea.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here