Cosette Chichirău: “ Spitale temporare. ACUM!”

Deputatul USR Cosette Chichirău a postat pe pagina sa de facebook un mesaj in care cere autoritatilor ca Centrul Expozitional Moldova sa fie transformat in spital temporar pentru tratarea pacientilor cu coronavirus:

“Spitale temporare. ACUM!

Avem o săptămână, maximum două, până ne va lovi valul. Aceste zile trebuie folosite pentru pregătiri. Iar cel mai important este să creștem capacitatea de preluare și îngrijire a pacienților. Pornind de la ideea lui Tanasă Ștefan, propunem autorităților să transforme Centrul de Conferințe Moldova în spital temporar pentru COVID-19. Este al doilea centru ca mărime după Romexpo și ar putea prelua câteva sute sau chiar mii de cazuri din toată Moldova.

În Marea Britanie deja se face acest lucru. Cel mai mare centru de expozițional din Londra este transformat în aceste zile în cel mai mare spital temporar pentru tratarea pacienților cu COVID-19. ExCel Center va avea 4.000 de paturi, triplu față de cât are cel mai mare spital din Marea Britanie în acest moment. Și nu este singurul. Proiecte similare sunt puse în practică și în Birmingham, Manchester și Glasgow unde spații expoziționale sunt transformate în spitale temporare.

Aceste spitale temporare sunt necesare pentru ca persoanele infectate să nu-și îmbolnăvească familiile. Și în China și în Italia s-a făcut aceeași eroare: multe persoane care nu aveau simptome grave au fost lăsate să meargă acasă, ceea ce a crescut în timp foarte scurt numărul îmbolnăvirilor. Trebuie să evităm această eroare.

Nu avem timp de pierdut. Cer autorităților să se grăbească și să pregătească Centrul de Conferințe Moldova pentru preluarea pacienților.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here