Pe Papa îl doare-n cur

Dacă sînteți catolici sau doar fani ai papei Francisc, nu vă alarmați : nu e vorba de mai mult decît simpaticul și revoluționarul episcop al Romei, ci de un personaj mult mai mărunt, ieșeano-timișorean – violoncelistul Filip Papa, de la filarmonica bahluieză, membru al prestigiosului cvartet ” Ad Libitum „.

Pe numitul bănățean de origine l-a apucat durerea-n buci cu ocazia unui comentariu despre un sondaj de opinie, în care PNL, partid cu care micul pap simpatizează dămult, mai dă dămult, era cam în scădere.

Mă rog, ca-cumnat al deputatului liberal Marius Bodea, ar fi de înțeles , cumva, frămîntările dorsale ale micului păpic muzical. Deși, parcă, pe violonceliști îi doare în chept,.de la ” mînerul ” instrumentului, proptit în zona toracelui.

În fine, dacă păpetele de origine timișoreză a ales durerea-n dos, se vede că o veche lozincă regională ar trebui reformulată : ” Tot Banatu-i dosu’ ! „.

Apropo, masați cu cremă zona dureroasă, domnu’ violondosist, poate vă trece. Sau puneți comprese cu apă rece. Merg și pe frunte, că la hartiști ca de-alde matale pare cam același lucru.

Hai, Fasol major, maistre ! Sau plutonier-major, ca să fie mai în ton cu scordatura lu’ matale . Da, și mai piano un pic, că nu sîntem la talciocul din Timișoara, totuș’ …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here